NRK Meny
Normal

Holmenkollsuppe

En perfekt tursuppe til suppetermosen, eller som en god «søndagssuppe» når du kommer hjem etter en god tur på ski.

 

Omar Viset kommer med sunne og spennende oppskrifter til deltakerne i Bedre Puls. Her er en av dem.

Holmekollsuppe – Elgkjøttsuppe  

4 porsjoner 

6 dl buljong/kraft
½ dl fløte/melk
2 ss snøfrisk med enebeær
½ løk 
4 mellomstore poteter
600 g elgskav
2 ss hakket frisk timian (eller 2 ts tørket)
salt og pepper 

Kok opp buljongen med fløte/melk, snøfrisk og løk i fine terninger. Vask og skerll potetene og del dem i terninger. Tilsett dette i suppen, og la det koke. Brun elkgskavet i litt olje i stekepanna, og tilsett i suppa. Tilsett så hakket timian, og smak til med salt og pepper

 

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.