Hopp til innhold

Han vil skjerpe hodet ditt

Lover deg tredobbel så god hukommelse på én uke – og pengene tilbake om det ikke skjer.

Frank Wedde

– Hjernetrening bygger på prinsippet om nevroplastisitet. Det vil si at hjernen kan trenes og formes – akkurat som kroppen din, sier Frank Wedde, gründer av hjernetreningskonseptet MemoGym.

Foto: MemoGym

– La oss gjøre et eksperiment. Dere sier 20 ord til meg. Hvilke som helst. Deretter skal jeg huske alle – i riktig rekkefølge.

MemoGym- gründer Frank Wedde går hardt ut. Han har kalt inn til pressekonferanse for å presentere sitt nye hjernetreningskonsept, og vil altså demonstrere effekten av treningen.

Han husker alle ordene – i riktig rekkefølge, så hjernetrim kan åpenbart ha noe for seg.

– Hjernetrening bygger på prinsippet om nevroplastisitet. Det vil si at hjernen kan trenes og formes – akkurat som kroppen din. Vi snakker altså om å bygge mentale muskler som bedrer hukommelsen. Vi garanterer at du kan tredoble hukommelsen din i løpet av én uke. Hvis ikke får du pengene tilbake, lover Wedde.

LES OGSÅ: Hvor flink er du til å huske navn? Test deg selv her!

Lek deg skarp

Det Wedde og hans samarbeidspartnere tilbyr er en nettbasert tjeneste som på spillverdenens prinsipper skal gjøre hjernen din skarpere og kjappere, samt gi den bedre lagringskapasitet.

Det skal bli lettere for deg å konsentrere deg, å lære og å huske ting i hverdagen. Daglig nytteverdi er hensikten her.

Skal du snart opp til eksamen eller sliter med å få med deg navnene til alle du møter på en fest, skal denne hjernetreningen kunne hjelpe deg med det.

– Det finnes ulike systemer for å lagre informasjon i hjernen. Noe trenger du bare kunne en kort stund, andre ting vil du gjerne ha i hodet på permanent basis. Gjennom teknikken du får tilgang på kan du også få hjernen din til å minne deg på noe når du faktisk er i ferd med å glemme det, forteller Wedde.

LES OGSÅ: Slik får du bedre hukommelse

– Blir like vanlig som å gå på treningsstudio

Tjenesten er ikke gratis. For å gjøre hjernen litt skarpere må du ut betale fra 149 kroner i måneden til 948 kroner for et år.

– Jeg tror det om få år blir like dagligdags å trene hodet som det i dag er å trene kroppen. I Østen er hjernetrim helt vanlig, sier Wedde.

Gratis hjernetrim

Har du ikke lyst til å betale for å få en skarpere hjerne på nett, kan du prøve triksene under om vil bli bedre på å huske navn. De ble tidligere presentert for Nrk.no av mentalisten Kurt Bai.

  • Det viktigste er at du hører navnet når du hilser på noen.
  • Deretter bør du uttale det selv, ved å gjenta navnet høyt. Da får du vite om du oppfattet det korrekt, og dersom du hørte feil vil du bli korrigert.
  • Merk deg særtrekk ved ansiktet. Ved å studere personens ansikt før du hører navnet og merke deg særtrekk, vil du lettere huske navnet i ettertid.
  • Kombiner et særtrekk ved ansiktet med navnet eller erstatningsbildet. Når du møter vedkommende igjen ser du på særtrekket og kobler det til navnet.
  • Start med å trene på personer du ser på tv eller bilder i avisen. Når du har fått litt trening kan du begynne å bruke teknikken når du møter enkeltpersoner.
  • Du kan faktisk trene deg opp til å huske navn og ansikter på 10 eller 20 personer du møter for første gang i en forsamling.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)