Historien om Nanna Marie

I dag - over 60 år etter at hun døde - får unge gravide kvinner hjelp i Nanna Maries navn. For på Nordstrand i Oslo drives stedet Nanna Marie i regi av Kirkens bymisjon.

Nanna Marie Scheibler
Foto: Fra boken om Nanna Marie Scheibler

Nanna Marie Scheibler døde i 1941. Hun ble 19 år. Dagen hun døde, skjedde det noe merkelig .

Hennes familie trodde de var vitne til hennes siste åndedrag. Legen kom til sykesengen og trodde det samme. Men hennes bevissthet vendte tilbake og hun begynte å snakke.

Dette har blitt til Nanna Maries vitnesbyrd som finnes i en liten folder. I dag får unge gravide kvinner hjelp i Nanna Maries navn. For på Nordstrand i Oslo drives stedet Nanna Marie i regi av Kirkens bymisjon i Oslo.

Hør: Historien om Nanna Marie Scheibler 30.10.08

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)