NRK Meny
Normal

Historien om Nanna Marie

I dag - over 60 år etter at hun døde - får unge gravide kvinner hjelp i Nanna Maries navn. For på Nordstrand i Oslo drives stedet Nanna Marie i regi av Kirkens bymisjon.

Nanna Marie Scheibler
Foto: Fra boken om Nanna Marie Scheibler

Nanna Marie Scheibler døde i 1941. Hun ble 19 år. Dagen hun døde, skjedde det noe merkelig .

Hennes familie trodde de var vitne til hennes siste åndedrag. Legen kom til sykesengen og trodde det samme. Men hennes bevissthet vendte tilbake og hun begynte å snakke.

Dette har blitt til Nanna Maries vitnesbyrd som finnes i en liten folder. I dag får unge gravide kvinner hjelp i Nanna Maries navn. For på Nordstrand i Oslo drives stedet Nanna Marie i regi av Kirkens bymisjon i Oslo.

Hør: Historien om Nanna Marie Scheibler 30.10.08

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.