Her finner du kjæreste

Det er nok av single der ute. Men hvor skal man lete etter "den rette"?

Flørting
Foto: Colourbox

- Det avhenger av hvor gammel du er, slår sexolog Bente Træen fast.

Når man bikker 20, er det nok av utesteder du kan gå og treffe nye folk. I tillegg treffer de fleste mange nye mennesker hele tiden, på studiestedet, på jobb og gjennom venner.

Rundt 30 begynner det plutselig å bli vanskeligere. Mange er i faste forhold og har kanskje fått barn. Man går ut på andre måter og treffer ikke lenger like mange nye mennesker.

I kveldens episode av "Haustjakta" prøver sjekkerne seg på salsakurs:

haustjakta
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

I neste episode går de på sjekkeskole. Se den her !

Nettet seiler opp

Den vanligste måten å treffe noen på, er på skole eller jobb og via venner. Men nettet seiler opp og vil antakelig bli den viktigste arenaen om en stund, tror Bente Træen.

Spesielt viktig er nettet for homofile på jakt etter kjæreste. Det "samler utvalget" på en effektiv måte hvis man ikke har så mange felles samlingspunkter i det virkelige livet.

- Jo eldre vi blir, jo viktigere blir nettet. Mange opplever det som hasardiøst å gå på byen som singel, fordi man hele tiden risikerer å bli vraket. "Du er ikke pen nok, jeg vil heller snakke med noen andre".

På nettet kan man omgå dette, og man kan presentere sider ved seg selv som ikke kommer fram ved første øyekast.

- Silingen er enklere. Man slipper å kaste bort masse tid på å snakke med noen som viser seg å stemme FrP hvis man selv er SV-er. Sånt er viktig fra det øyeblikket man våkner neste dag, ler Træen.

Sex eller kjærlighet?

Hva du er ute etter, bør få betydning for hvordan du leter etter partner.

- Det er mye lettere å få seg en sexpartner enn en kjærlighetspartner. Hvis det er knulling man vil ha, så får man det til.

Det finnes nok av ledige folk på markedet, det gjelder bare å finne dem.

- Hvis det er en kjæreste man vil ha, må man jo prøve å finne et menneske som man kan dele mer med, sier Træen.

Velg egne interesser

Hvis man skal prøve å finne kjæreste andre steder, anbefaler Træen å engasjere seg i noe man selv liker.

- Dansekurs kan jo være et fint sted å møte noen, men bare hvis man faktisk liker å danse, sier Træen.

Det kan være en god idé å velge aktiviteter som har en overvekt av det motsatte kjønn.

- Selv driver jeg med hester, og jeg har mange ganger tenkt at stallen må være et perfekt sjekkested for menn. Det er jo nesten bare damer der. Men det forutsetter jo at man liker hester!

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)