Her er Rooneys nye manke

Wayne Rooney gikk i helgen ut og meddelte sine Twitter-følgere at han hadde gjennomgått en hårtransplantasjon. Nå viser han frem sitt noe blodige hode.

Wayne Rooney før og etter hårtransplantasjon.

Rooney før og etter hårtransplantasjon.

Foto: Scanpix/privat

Elton John

Har også gjort det: Sir Elton John. Han fikk hår transplantert allerede på åttitallet.

Foto: Nyhetsspiller / NRK
gordon ramsay

Har gjort det: TV-kokk Gordon Ramsay.

Foto: Scanpix

Manchester Uniteds Wayne Rooney sto lørdag over kampen mellom England og Sveits på grunn av karantene.

Men det var håret til Manchester-spissen som skapte overskrifter i britiske tabloider i dagene før kampen.

Rooney fortalte nemlig verden, gjennom sine nesten 800 000 Twitter-følgere, at han var lei av å være skallet og tenkte gjennomgå en hårtransplantasjon.

- Jeg er 25 år og snart skallet, så hvorfor ikke? skrev Wayne Rooney i slutten av forrige uke.

Kan ikke heade på tre-fire uker

Sten Ture Eriksen ved Poseidon Medisinske Hårklinikk forteller at Wayne Rooney nå må belage seg på noen uker med tålmodighet.

- Han kan ikke heade en ball de neste tre-fire ukene. Hårsekkene setter seg nemlig ikke med en gang, forklarer han.

- Han kan heller ikke trene, går med lue eller vaske håret med vanlig shampo på 14 dager, fortsetter han.

Hårklinikken behandler mellom en og tre personer hver dag, og er glade for Rooneys åpenhet.

- Ja, de fleste ønsker jo å være anonyme. Men når det står om personer som har tatt hårtransplantasjon i media, merker vi større pågang, bekrefter han.

- Fortsatt litt blodig

Mandag formiddag la Rooney ut bilder av sin nye «manke», sammen med følgende tekst:

- Hei alle, der er hodet mitt. Det vil ta et par måneder før det gror ut. Fortsatt litt blodig, men det er helt normalt.

Hårtransplantasjonen fant sted på en klinikk i Harley Street i London og kan ifølge Daily Mail ha kostet fotballstjernen over 250 000 norske kroner (30 000 britiske pund) - en liten dråpe i havet for en som tjener over 1,3 millioner norske kroner i uka (150 000 pund).

Flytter hårsekker

Hårtransplantasjon er en type kosmetisk kirurgi som i de fleste tilfeller innebærer flytting av hårsekker fra bakhodet eller sidene av hodet til skallede eller tynnhårede områder.

Hårsekkene inneholder mellom ett og fire hårstrå og vil som regel produsere hår hele livet ut.

- Jeg har selv tatt behandlingen, og det er ingen som ser at jeg har gjort det, forteller Sten Ture Eriksen.

- Men du må være tålmodig. Det kommer hår jevnt og trutt fra tredje måned. Wayne Rooney vil ikke ha ordentlig hår på en stund ennå. Men litt må man lide for skjønnheten, mener han.

Rooney følger i fotsporene til blant annet Sir Elton John og den fryktede TV-kokken Gordon Ramsey. Førstnevnte hadde sin første transplantasjon allerede på åttitallet - i dag bruker han imidlertid, ifølge britiske sladreblader, parykk.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.