Her er Norges beste hoteller

Reisebransjens "Oscar-utdeling" har kåret Europas beste hoteller, destinasjoner og reisebedrifter. Sjekk vinnerne her.

Holmenkollen Park Hotell og Quality Spa & Resort Norefjell

En internasjonal jury har kåret Holmenkollen Park og Quality Spa & Resort Norefjell til landets beste hoteller i hver sin klasse.

Foto: ScanStock og Quality Spa & Resort Norefjell

World Travel Awards er verdens mest omfattende og prestisjefulle kåring av reisemål og bedrifter i turistbransjen. Prisene kalles også reiselivets Oscar-utdeling, med en "jury" som består av hele 183.000 bransjeansatte i 160 land.

De jobber blant annet hos reisebyråer, turoperatører, transportselskaper og turistorganisasjoner, og de stemmer fram prisvinnere i mer enn 1000 forskjellige kategorier.

Oslo nesten i topp

I årets europeiske kåring var Oslo en av ti nominerte i den viktige klassen "beste storbyferie", i konkurranse med blant andre London, Paris, Roma og Praha. Men for andre år på rad gikk Lisboa av med den gjeve seieren.

Som i fjor var Oslo også nominert som Europas ledende destinasjon for cruise-turister, og for å ha den beste cruisehavna. Men måtte se seg slått av København, som vant begge kategoriene.

LES OGSÅ:

Norges beste hoteller

I den nasjonale kåringen er Holmenkollen Park Hotel Rica utpekt som årets beste hotell i Norge. Sikkert til en viss skuffelse for Continental i Oslo, som vant hotellprisen de fem foregående årene.

Denne gang sto den norske "kampen" mellom hotellene Union Øye, Bristol, Continental og Holmenkollen Park.

Det nyåpnede Quality Spa & Resort på Norefjell er tildelt æren som Norges beste spahotell, mens Radisson Blu Resort Beitostølen er det beste skihotellet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Radisson Blu Resort Beitostølen

Radisson Blu Resort Beitostølen er kårets til Norges beste skihotell.

Foto: Radisson

First Hotel Millenium i Oslo vant prisen som landets beste hotell for forretningsreisende.

Sjefen på Holmenkollen Park er naturlig nok både glad og stolt over at hotellet kåres til Norges beste.

- Vi har vært nominert noen år nå, men har ikke tatt "seieren" på forskudd, sier adm. direktør Claus Thomas Petersen.

- Det viktigste med denne prisen er kanskje at den internasjonale juryen også representerer profesjonelle oppkjøpere. Det viser vel at vi er på rett spor, mener han.

LES OGSÅ:

Mange priser til Tyrkia

Tyrkia gjør det ekstra skarpt i årets Europa-kåring.

Ikke nok med at landet har det beste europeiske reisemålet (Istanbul). Tyrkerne vinner også kategoriene for det beste byhotellet, luksushotellet og luksusområdet, designhotellet, spahotellet, all-inclusive hotellet, boutique-hotellet, feriestedet for par, konferansestedet og det beste området for golfere.

Her er noen andre vinnere i den europeiske kåringen:

 • Beste flyselskap: KLM
 • Beste lavpris flyselskap: Easyjet
 • Beste flyplass: Zürich
 • Beste charterflyselskap: Sky Airlines
 • Beste strand: Costa Smeralda, Sardinia
 • Beste cruiseselskap: Norwegian Cruise Line
 • Beste feriested og "grønne" reisemål: Forte Village Resort, Italia
 • Beste fergeselskap (langdistanse): DFDS
 • Beste fergeselskap (kortdistanse): P&O Ferries
 • Beste skihotell: Gstaad Palace, Sveits

Se alle de europeiske prisvinnerne her . Seinere i høst går teppet opp for en enda gjevere prisutdeling. Da skal World Travel Awards felle den mest prestisjefulle dommen av dem alle: verdens beste reisemål og bedrifter.

LES OGSÅ:

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)