Her er det dyrest å ha ute-sex

Pass på å ha full lommebok før du har sex utendørs i Norge. I Bergen må du betale 10.000 kroner for å ha sex på stranden eller annet offentlig sted, mens boten er på 6.000 kroner i Oslo.

Sex

Hvor mye du med ut med for å ha sex for eksempel på stranden i Norge, varierer fra distrikt til distrikt.

Foto: RICHARD ANTOINE, Colourbox / BENELUXPIX/MAXPPP

Hvor mange nordmenn som har sex utendørs i ferien, finnes det ikke tall på. Men en britisk undersøkelse viser at en fjerdedel av britene skal ha hatt sex utendørs .

I mai i år måtte politiet i Tromsø gripe inn da et par hadde sex i Kirkeparken i Tromsø . Og i april ble et elskende par jaget fra Byparken i Bergen .

Kostbar ute-sex i Norge

Bryggen i Bergen

Bergen har den dyreste bøtesatsen av distriktene vi har sjekket: Bergenserne gir deg 10.000 kroner i bot for sex på offentlig sted.

Foto: Keilen, Berit / SCANPIX

Å ha sex utendørs i Norge kan bli en kostbar opplevelse dersom noen oppdager deg. Du og partneren din risikerer nemlig bøter over hele landet.

Men hvor mye dere må ut med for å ha hatt sex på for eksempel stranden, varierer veldig fra distrikt til distrikt.

- Det er Straffelovens paragraf 201 som gjelder her, og det går på at du utviser uanstendig adferd på offentlig sted, sier Terje Michelsen, politiadvokat i Oslo politidistrikt, til NRK.no.

Bøtene for sex på offentlig sted i Norge kan høres høye ut. Men i forhold til straffen i Dubai, der et britisk par ble dømt til tre års fengsel for sex på stranden , blir det plutselig ikke så ille med en bot på noen tusen.

Dette får du i bot:

Operaen kø billettsal 2010

Oslo har en fastsatt bot for ute-sex: 6.000 kroner.

Foto: Den Norske Opera & Ballett

NRK.no har sjekket med noen av de største politidistriktene i landet hva det koster å ha sex på offentlig sted. Samtlige distrikt opplyser at det ikke er ofte slike bøter blir gitt. Her er bøtesatsene:

Bergen: 10.000 kroner

Bergen er dyrest av byene NRK.no har sjekket. Verken regnet ellet bøtenivået her bør friste til en utendørs hyrdestund.

- Vi vil gi en bot på 10.000 kroner for sex på offentlig sted i Bergen, uttaler Rudolf Christoffersen, politiadvokat i Hordaland politidistrikt.

- Hvorfor gir dere høyest bot, tror du?

- Nei, det har jeg ingen kommentar til, sier Christoffersen.

Oslo: 6.000 kroner

- Boten i Oslo er i utgangspunktet på 6.000 kroner. Men boten kan bli større, hvis noe tilsier det, sier Terje Michelsen, politiadvokat i Oslo politidistrikt.

Tromsø: Fra 5000 kroner

I Troms er det litt vanskeligere for deg å beregne på forhånd hva boten vil bli.

- I vårt distrikt vil boten bli fra 5.000 kroner og oppover, opplyser Thomas Rye-Holmboe, politiadvokat i Troms politidistrikt.

Kristiansand: Mellom 5.000 og 10.000 kroner

- Ved en tilståelse så vil boten bli på mellom 5.000 og 10.000 kroner. Hvis det er en helt standardsak, vil jeg tro at det blir rundt 5.000 kroner. Men dette tror jeg dessverre er en bestemmelse som er lite i bruk, uttaler Anne Grethe Isachsen, politiadvokat ved Agder politidistrikt, på vegne av det blide sørland.

Trondheim: Fra 6.000 kroner

- Ifølge vårt lokale veiledende bøtenivå, så vil disse bøtene starte på 6.000 kroner. Det er de konkrete omstendighetene som vil avgjøre om boten blir høyere. Hvis et par for eksempel har samleie i en park i påsyn av barn og andre, vil det bli mer en 6.000 kroner i bot, informerer Jarle Wikdahl, seksjonsleder ved påtalavdelingen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Vet du om høye bøter for sex i Norge eller i andre land? Fortell oss i kommentarfeltet!

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)