Heller potet enn ris og pasta

Det er ikke likegyldig hva du velger.

 

Pasta
Foto: ScanStockPhoto

Det er langt fra likegyldig om du velger pasta, potet eller ris som tilbehør til middagen, hvis du er opptatt av hva du stapper i deg.

For ifølge Matportalen inneholder poteter mindre energi, flere mineralstoffer og  mer vitaminer - enn ris og pasta gjør.

Poteter, pasta og ris.

Poteter, pasta og ris

Foto: Scanpix / SCANPIX

Tre kokte poteter veier omkring 210 gram og gir rundt 160 kcal. For samme energimengde som i tre poteter får du 105 gram pasta eller 150 gram ris.

Les også: Poteter styrker immunforsvaret

I tillegg er poteter en viktig kilde til C-vitamin, kalium og magnesium.

I Norge er forbruket av poteter relativt høyt i forhold til andre land, og vi spiser i gjennomsnitt 60 kg poteter per person hvert år.

 

FÅ PULS-NYHETSBREV GRATIS. TRYKK HER

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.