Hopp til innhold

Heller potet enn ris og pasta

Det er ikke likegyldig hva du velger.

 

Pasta
Foto: ScanStockPhoto

Det er langt fra likegyldig om du velger pasta, potet eller ris som tilbehør til middagen, hvis du er opptatt av hva du stapper i deg.

For ifølge Matportalen inneholder poteter mindre energi, flere mineralstoffer og  mer vitaminer - enn ris og pasta gjør.

Poteter, pasta og ris.

Poteter, pasta og ris

Foto: Scanpix / SCANPIX

Tre kokte poteter veier omkring 210 gram og gir rundt 160 kcal. For samme energimengde som i tre poteter får du 105 gram pasta eller 150 gram ris.

Les også: Poteter styrker immunforsvaret

I tillegg er poteter en viktig kilde til C-vitamin, kalium og magnesium.

I Norge er forbruket av poteter relativt høyt i forhold til andre land, og vi spiser i gjennomsnitt 60 kg poteter per person hvert år.

 

FÅ PULS-NYHETSBREV GRATIS. TRYKK HER

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)