– Hva gjør vi med all bjeffingen?

Bjeffer hunden din når den ser andre firbeinte, eller sliter dere med kommandotrening? Hundetrener stilte til nettmøte på NRK.no. Se hva han svarte her.

Noddy

Noddy og familien hans er med i serien «Valpekullet».

Foto: Kirsti Falch-Nilsen / NRK

Geir Marring driver Oslo hundeskole, og har mer enn 20 års erfaring med våre firbeinte venner.

Onsdag stilte han opp i nettmøte, og svarte NRK.no-leserne på spørsmål som har med hund å gjøre.

Bjeffer mot alt og alle

Geir Marring

Hundeinstruktør Geir Marring.

Foto: Trond Sbertheussen

Hvordan lærer man hunder opp til ikke å bjeffe mot andre dyr og mennesker, ville mange av dem som sendte inn spørsmål vite.

Marring svarte at en start kan være å få hunden til å sitte i slike situasjoner.

Andre problemstillinger hundetreneren svarte på var problemer knyttet til kastrering, om dorutiner og hunder som er redde for å være alene hjemme.

Les hundetrenerens svar her!

«Valpekullet»

Nettmøtet gikk rett etter programmet «Valpekullet» på NRK1 onsdag, hvor vi blant annet fikk være med på lydighetstrening hjemme hos familien Rydland på Bleik i Vesterålen.

De har fått valpen Whitey, som må lære seg forskjellige kommandoer.

Problemet er bare at den lille valpen bare hører på beskjeder som gis fra sønnen i huset - resten av familien er det ikke så farlig med.

Nett-tv: Se episoden i reprise her

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)