Han får ikke orgasme

- Er jeg en dårlig elsker, spør kjæresten.

Sex
Foto: Johannessen, Sara, Sara Johannessen / SCANPIX

Spørsmål:

Jeg er en kvinne på 48 år og har vært sammen med en mann på 61 år i omkring et halvt år.

Jeg har lett for å få orgasme og tenner lett på han. Han er en god og omsorgsfull elsker for meg.

Han har ingen problemer med potensen, men hans orgasme uteblir ofte når vi har sex. Han trenger mye og forholdsvis hard stimulering, men dette er ofte ikke nok.

Han har betrodd meg at dette har fungert i tidligere forhold, men stort sett på samme måten hver gang. Det virker som det har vært lite variasjon i sexlivet hans de siste årene.

Har dette en betydning eller er det jeg som ikke greier å tilfredsstille han? Er det noe jeg/vi kan gjøre eller er det slik at jeg ikke er den rette for han? Har hans alder noen betydning?

Hilsen J.

 

Margrete svarer

Det høres ikke ut som dette har noe med alderen på din kjæreste å gjøre.

Du forteller at han alltid har hatt det sånn. Det er dette han har lært seg - et kanskje litt rigid tenningsmønster. Dette handler ikke om at du ikke er den rette, eller gjør noe galt.

Alle kan utvikle sitt orgasmerepertoar- slappe av og utforske andre måter som det er veldig godt på.

Kanskje han blir litt stressa og får litt prestasjonsangst fordi han på død og liv MÅ ha orgasme hver gang.

Orgasme er selvfølgelig godt å nyte, men veien til orgasmen er også viktig og nyte.

Som bestemor sa: Livet er ikkje berre orgasme, det skal knullast og.

Det er også noen fysiske komponenter du ikke har nevnt. Noen medisiner kan virke litt hemmende på orgasme, stort arbeidspress, og å være trøtt og sliten og deprimert. Noen bruker vibrator på penis og det kan gi god nytelse.

Prøv, nyt og utforsk og lykke til!

 

Vennlig hilsen

Margrete Wiede Aasland

Spesialist i sexologisk rådgivning

 

LES OGSÅ: Her kan du lese alle svarene fra Margrete

 

FÅ PULS-NYHETSBREV GRATIS. TRYKK HER

 

Livsstil:

Folkeopplysningen vil undersøke hvor kildekritiske vi er til ekspertene som presenteres i media daglig. De har derfor iscenesatt en debatt, der en skuespiller uttaler seg om et emne han ikke har faglig kjennskap til. Formålet med eksperimentet er å se om det er mulig å fremstå som en troverdig ekspert, uten å kunne stort om emnet som diskuteres. Debatten blir vist til studenter på Ås. Lar de seg lure?

Ville du blitt lurt av denne «eksperten»?

«Eksperter» forklarer og debatterer i media daglig. Slik sjekker du hva de egentlig kan.

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)