NRK Meny
Normal

Hagen er snart ferdig

Vi har kommet til det 8. programmet i vår serie fra hagen på Sem ved Tønsberg. Bentes hage har gått fra å være en ruin til å bli et sted hun kan kose seg.

Hagefornyelse - Grønn Glede

Se så fint!

Foto: Petter Melsom / NRK

I åtte uker har vår gartner-venn Heine jobbet med hagen. 

NETT-TV: Legging av hageheller

NETT-TV: Valg av stein og heller

NETT-TV: Helleplass nesten ferdig

NETT-TV: Flere reportasjer fra hagen

 

Fortsatt står noe igjen, men endelig har vi fått et utegulv.

Sånn var det

Slik var det før vi kom

Slik var det før vi kom.

Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

Det var Bentes mor Charlotte som ringte oss og lurte på om vi hadde noen råd til datteren og hennes hage. Det endte med at vi adopterte hele hagen og overtok jobben med å få det til et hyggelig sted å være.

Jeg husker godt da vi kom dit første gangen. Det var vått, snilene krøp i kø over plenen og egentlig var det bare terrassen som egnet seg for gode sommerkvelder. Derfra var det en livsfarlig trapp ut i et håpløst område med sliten plen og ellers mest ugress.

Uteplassen blir til

Hage på Sem ved Tønsberg

Bente i den «gamle» hagen.

Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

Nå er det endelig tid for å legge gulv på uteplassen. Vi har valgt en helleløsning fra Aaltvedt Stein. Med en sirkel først og så utfylling så plassen blir mest mulig firkantet.

Gjennom uteplassen har vi latt stien med elvegrus lede fram til den gamle steintrapp der urtene står. Nå begynner det virkelig å ligne på en hage.

Neste uke blir det vanningshjelp og en peis som står i hovedsete.

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.