NRK Meny
Normal

Her er gartneren vår!

Her er Grønn gledes nye gartner. Han heter Tom Hvål og jobber i Sandefjord kommune. Han er det jeg liker å kalle en bygartner.

Tom Hvål
Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

Tom er en kar som det har gått gjetord om – nå skal han hjelpe oss!

Vi møttes ved en tilfeldighet. Faktisk var han med i et av våre program i fjor, men det var før jeg hadde hilst på Tom.

Det var i forbindelse med en blomsterparade for barn i Sandefjord. Der var det mange barnehagebarn som kom med sine små planter som skulle inn i borgen som Tom og hans kollegaer hadde tegnet og bygd.

Tom var en av dem som hjalp til med å plante dem og hvis du ser her så ser du ham etterhvert i grønn t-skjorte.

Etter opptak ble vi stående å prate med mange av dem som hadde deltatt. Og noen tipset meg om at Tom var selve opphavsmannen til det hele. Vi hilste og fant tonen. Det ble til en kopp kaffe en dag senere og vi hadde lange diskusjoner om hager og idéer.

Så fortalte han meg om hagen han hadde funnet i en bakgate i Sandefjord. Den trengte hjelp! Og hadde stort potensial, men det skulle litt til før den ble som den nok en gang hadde vært.

Siden den gang har vi jobbet sammen og diskutert og Tom har tegnet og tenkt. Nå nærmer det seg at også du skal få være med inn i hagen. Det gleder vi oss til!

Grønn glede har sesongpremiere på NRK1, tirsdag 2. juni kl. 19:30.

I mellomtiden kan du kose deg med vårlige godbiter i Nett-TV.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.