NRK Meny
Normal

Her er gartneren vår!

Her er Grønn gledes nye gartner. Han heter Tom Hvål og jobber i Sandefjord kommune. Han er det jeg liker å kalle en bygartner.

Tom Hvål
Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

Tom er en kar som det har gått gjetord om – nå skal han hjelpe oss!

Vi møttes ved en tilfeldighet. Faktisk var han med i et av våre program i fjor, men det var før jeg hadde hilst på Tom.

Det var i forbindelse med en blomsterparade for barn i Sandefjord. Der var det mange barnehagebarn som kom med sine små planter som skulle inn i borgen som Tom og hans kollegaer hadde tegnet og bygd.

Tom var en av dem som hjalp til med å plante dem og hvis du ser her så ser du ham etterhvert i grønn t-skjorte.

Etter opptak ble vi stående å prate med mange av dem som hadde deltatt. Og noen tipset meg om at Tom var selve opphavsmannen til det hele. Vi hilste og fant tonen. Det ble til en kopp kaffe en dag senere og vi hadde lange diskusjoner om hager og idéer.

Så fortalte han meg om hagen han hadde funnet i en bakgate i Sandefjord. Den trengte hjelp! Og hadde stort potensial, men det skulle litt til før den ble som den nok en gang hadde vært.

Siden den gang har vi jobbet sammen og diskutert og Tom har tegnet og tenkt. Nå nærmer det seg at også du skal få være med inn i hagen. Det gleder vi oss til!

Grønn glede har sesongpremiere på NRK1, tirsdag 2. juni kl. 19:30.

I mellomtiden kan du kose deg med vårlige godbiter i Nett-TV.

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.