Gratis nett i Syden til sommeren

Før valgte vi ferie etter balkongutsikt og avstand til stranden. Nå vil vi ha hoteller med trådløst nett, ute og inne.

Baaseng

Sommeren 2012 kan du oppdatere Facebookstatusen din fra bassengkanten, uten å få en skyhøy telefonregning. (Illustrasjonsbilde fra Becici, Montenegro)

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Rolf Forsdahl

Stadig større deler av de reisende føler seg ekskludert dersom de ikke kan betale regninger og oppdatere statusen sin på ferie, sier Rolf Forsdahl.

Foto: Pressebilde
Sophie Frisholm

Folk liker å være på nett. De hotellene som har hatt det før blir mer og mer populære, derfor ville vi tilby dette overalt på våre hoteller, sier Sophie Frisholm.

Foto: Pressebilde / Ving

Ving lanserer nå gratis trådløst internett på sine hoteller. De andre reiseoperatørene ser også behovet.

– Jeg kan bekrefte at det er en trend at nordmenn vil surfe med smarttelefonene sine på ferie. Norge er blant de nasjonene i verden med høyest bruksfrekvens på internett og smarttelefoner, sier Rolf Forsdahl, reiselivsdirektør i Virke (tidligere HSH) til NRK.no.

«Facing» fra bassengkanten

Reiser du til et av Vings Sunwing resort-hoteller i sommer, kan du legge ut bilder på Facebook fra solsengen, skriver Massiv på sine sider.

– Dette får du på de ni hotellene vi har på Mallorca, Grand Canaria, Tenerife, Rhodos, Egypt, Kreta, Kypros og Tyrkia, sier Sophie Frisholm, PR-ansvarlig i Ving til NRK.no.

Tilbudet er tilgjengelig fra sommersesongen starter i april.

– Mange av våre hotell har trådløst internett, men i de fleste tilfellene er det kun snakk om fellesområdet. Vi har nå laget en oversikt på vår nettsider som gjør det lettere for de som ønsker å finne hotell med gratis trådløst internett. Her finner du våre egne Sunwing Resort, og de andre hotellene i vårt program som tilbyr dette, legger hun til.

Nå vil hele hotellområdet på Vings egne hoteller ha trådløst nett.

– Folk liker å være på nett. De hotellene som har hatt det før blir mer og mer populære, derfor ville vi tilby dette overalt på våre hoteller, forteller Frisholm.

Er det kort vei til stranden, vil nettet rekke helt bort til vannkanten.

– Det er slik at stadig større deler av de reisende føler seg ekskludert dersom de ikke kan betale regninger og oppdatere statusen sin på ferie. Arrangørene tar tak i dette, og ser på det som et tilbud de kan bruke i konkurransen, sier Forsdahl fra Virke.

Pakker iPad før bikini

Helen Begby

Vi blir ofte spurt om internettilgangen på hotellene, sier Helen Begby.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Apollo har ikke egne hoteller, men opplever også at trådløst nett er en viktig faktor når nordmenn bestiller ferie.

– For to år siden gjorde vi en undersøkelse der det blant annet kom frem at den viktigste informasjonen som må stå om hotellet, er internett, sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo til NRK.no.

Det spørsmålet de reisende oftest stiller Apollo er: Hvordan er internettilgangen?

– Nå er iPaden pakket ned før badetøyet, derfor er det nok enda mer fokus på dette nå enn da vi utførte undersøkelsen, legger hun til.

Mange av hotellene Apollo har reiser til har internett, men som oftest bare i fellesområdene.

– Nå begynner vi å bli vant til at det finnes nett tilgjengelig overalt, men det avhenger jo av hvor du reiser. På hoteller på Cuba kan det godt stå at hotellet har nett, men det trenger ikke fungere. I Europa fungerer det veldig godt, opplyser Begby.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kommer trolig neste sommer

Lena S. Petersson

Det er ikke utenkelig at vi har gratis trådløst nett overalt på alle Blue Village-hoteller neste sommer, sier Lena S. Petersson.

Foto: Barbro Steinde / Star Tour

Star Tour har også egne hoteller, Blue Village, og på flere av rommene tilbyr også de gratis trådløst nett.

– Det er en faktor at nordmenn vil ha nettilgang. Derfor jobber vi med å få på plass det på flere av hotellrommene våre, sier Lena S. Petersson, kommunikasjons- og markedsdirektør i Star Tour til NRK.no.

Hun forteller at barnefamilier fremdeles velger hoteller ut i fra basseng, veranda og utsikt, men blant de under 30 år er internett viktig.

– De vil helst være på nett hele tiden, og det vil mange av barna også, legger hun til.

Kanskje vil færre reisende få skyhøye mobilregninger etter ferien , når de får større mulighet til å benytte seg av gratis nett.

– Det er ikke utenkelig at vi har gratis trådløst nett overalt på alle Blue Village-hoteller neste sommer, avslutter hun.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.