NRK Meny
Normal

Gjev pris til breforsker

Breforsker Atle Nesje får Meltzers formidlingspris for 2006. Han får skryt for sin innsats under NRKs storsatsing «Ekstremværuka».

Nesje får prisen for sitt levende engasjement for formidling av faget.

Anerkjent internasjonal forsker

Atle Nesje
Foto: Universitetet i Bergen

Atle Nesje er tilknyttet Bjerknessenteret og Institutt for Geovitenskap ved Universitetet i Bergen. Han er en anerkjent internasjonal forsker med feltaktiviteter både i Norden, Alpene og i Arktis Canada.

Han har blant annet utviklet metoder for å rekonstruere historien til de norske breene - i perioden etter den siste istiden.

Det er for tiden en stor interesse for klima- og breforskning. Jeg har hatt stor glede av å formidle kunnskapen min på ulike nivåer gjennom mange år.

Atle Nesje

- Det er ekstra stimulerende å være i et slikt miljø der formidling blir tatt på alvor. Jeg vil derfor dele æren med mine kollegaer, sier han i en pressemelding.

Jobber utradisjonelt

Nesje er en utradisjonell forsker med et levende engasjement for formidling av faget. Han både underviser studenter, driver feltarbeid og skriver lærebøker. Han er forfatter av flere fagbøker som brukes til undervisning i brelære i inn- og utland.

Først og fremst er det hans nære tilknytning til Vestlandet, menneskene der og dets natur og kulturhistorie som stimulerer  formidlingsvirksomheten, opplyser Universitetet i Bergen.

Nesje var involvert i oppstarten av Bremuseet i Fjærland. Han var med på å utvikle og fornye de faglige utstillingene ved Jostedalsbreen nasjonalparksenter i Stryn, Breheimsenteret i Jostedalen og Norsk Bremuseum i Fjærland.

Sentral i storsatsing på NRK

Nesje var en sentral deltaker i NRKs storsatsning  «Ekstremværuka» i september 2006. Sammen med andre Bjerknesforskere både deltok han sentralt i planleggingen sammen med NRKs folk, og var med i en rekke i en rekke NRK programmer.

Nesje er kjent for å være tilgjengelig for media, og han bruke mye krefter i kontakten med lokalsamfunnene på Vestlandet.

Meltzers formidlingspris deles ut torsdag 8. mars i Bergen.

Prisen er på 100 000 kroner.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.