Gebyrkåte Norwegian

Norwegian markedsfører seg stort og bredt som et billig flyselskap, men det er mye du må passe på for at du ikke skal få deg en ubehagelig overraskelse når flyturen skal betales.

Norwegian-reklame
Foto: Kjartan Ovesen, NRK

Billettene med Norwegian kan i utgangspunktet virke billige, men flyselskapet vet å ta seg betalt for alle de ekstra tingene. Det er nemlig bare grunnprisen du får oppgitt når du sjekker billetter på nettet.

Du må betale ekstra for bagasje, og ekstra hvis du vil reservere sete på forhånd. Og skal du sende barn alene med Norwegian, er det all grunn til å være oppmerksom på prisen.

Her er det du må passe på når du skal bestille billett med Norwegian:

Du må betale for bagasje

 • Bagasje
  Foto: Kjartan Ovesen, NRK
  Innenlands koster bagasjen 40 kroner per kolli og per strekning. I tillegg kommer et gebyr på 40 kroner både tur og retur hvis du skal ha en gjennomgående reise. Hvis du har to kofferter og skal bytte fly et sted (fly over to strekninger) koster det altså 400 kroner tur/retur bare for bagasjen.
 • Denne prisen gjelder hvis du bestiller og betaler for bagasjen på nett, sammen med billetten din. Hvis du ikke bruker nettet til bestilling, eller ikke har husket å betale for bagasjen på forhånd, koster det 80 kroner per kolli og per strekning for bagasje.
 • På internasjonale flyvninger tar Norwegian 50 kroner per kolli og per strekning for bagasje, og tilsvarende 100 kroner per kolli og per strekning hvis du ikke har bestilt på nett.
 • Norwegian refunderer ikke gebyr for forhåndsbestilt bagasje som du likevel ikke skal ha med deg på reisen.

Du må betale for spesialbagasje

 • Skal du for eksempel ha med deg ski på reisen innenlands, koster det 216 kroner per sett (ski, staver og sko). For annen spesialbagasje se gebyrer på Norwegians hjemmeside .
 • Skal du reise til utlandet koster det 200 kroner å få med skiposen.
 • Du får ikke refundert gebyr for forhåndsbestilt spesialbagasje.

Du må betale for å reservere sete

 • Flykabin
  Foto: ScanStockPhoto
  Hvis du ønsker å reservere sete på forhånd, koster det 40 kroner per strekning på flyvninger innenlands. Hvis du ønsker å sikre deg at du sitter ved vinduet, koster det altså 160 kroner ekstra tur/retur dersom du skal fly over to strekninger.
 • På internasjonale flyvninger koster det 50 kroner per strekning å reservere sete.
 • Du får ikke refundert gebyret for forhåndsreservert sete.

Du må betale for å gjøre endringer

 • Enhver endring du vil gjøre på billetten din i forhold til reisetidspunkt, dato eller reisemål koster 250 kroner i gebyr per person og per strekning, i tillegg til det du eventuelt må betale for ny billett.
 • Navneendring koster 324 kroner. Og kan du ikke endre selv på nettet, men endrer på telefon eller direkte på flyplass, kommer et gebyr på 80 kroner per person og per strekning i tillegg til endringsgebyret.

Du må betale for personlig betjening

 • Norwegian tar ekstra betalt for all personlig betjening, som det også går fram av øvrige punkter. Kan du ikke bruke internett til å bestille reisen din, betaler du 80 kroner bare i reservasjonsgebyr per person og strekning. I tillegg kommer de økte gebyrene på bagasje osv, som beskrevet under de andre punktene.

Du må betale for å få med deg kjæledyret

 • Det koster 216 kroner å ta med katten inn i kabinen (strenge regler for størrelse og bur), og skal du sende hunden eller katten i lasterommet koster det 324 kroner.

Du må betale for å bestille gjennomgående reise

 • Hvis du skal reise over flere strekninger, og vil bestille gjennomgående reise, må du betale et gebyr på 40 kroner per person og per strekning. Forøvrig har Norwegian ingen assistanse på flyplassene til barn som reiser alene, det er derfor i praksis ikke mulig å sende barn alene med Norwegian over flere strekninger.

Tilbake til hovedartikkelen: Norwegian ikke billig for barn

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)