NRK Meny
Normal

Går ikke ned i vekt

Hun går opp mot 20 000 skritt om dagen. Hvorfor vises det ikke på vekta?

 

Skritteller
Foto: NRK

 

 

Spørsmål

Hei Jorunn. Jeg er en jente på 24 år som sliter litt med vekten. Jeg prøver nå å passe på hva jeg spiser, og jeg har blitt en aktiv bruker av skritteller.

Jeg leser at man skal jobbe seg frem mot et mål på 10 000 skritt om dagen, men jeg har hver uke et gjennomsnitt på mellom 13 000 og 20 000 skritt om dagen. Mye av dette er aktiv turgåing med ganske høyt tempo.

Er det noe treningspoeng i å fortsette å øke antall skritt om dagen, eller er jeg nødt til å finne andre treningsformer? Jeg er veldig fornøyd med at jeg endelig har klart å bli så aktiv, men jeg ser nok kanskje ikke det resultatet jeg hadde ønsket meg på vekten.

Jorunn svarer

Gratulerer med flott innsats så langt! Du har all grunn til å være fornøyd. Det at du ikke ser så stor vektnedgang skal du ikke tenke så mye på. Vær heller fornøyd med at du er i bedre fysisk form i stedet for å tenke på vekten. Antakeligvis er du i ferd med å bygge muskelmasse. På sikt vil dette gi økt forbrenning. Gi deg selv litt tid.

Jeg vil ellers anbefale deg å trene styrketrening to dager i uken i tillegg til gangtreningen. Jeg råder deg dessuten til å ha 1-2 dager i uken med intervalltrening hvor du holder høyere intensitet sammenlignet med de «vanlige» dagene du er ute å går.

Lykke til!

Hilsen
Jorunn Sundgot-Borgen
Professor i fysisk aktivitet og helse

 

 

 

 

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.