Dette trenger du:
4 store tomater
ca. 50 g reven hvitost
Ratatouillefyll:
1 grønn squash i terninger
½ løk – finhakket
50 g frisk sjampinjong
½ rød paprika i terninger,
1 båt. hvitløk - knust og finhakket
ca. 2 ss frisk timian – finhakket
ca. ½ ts sitronsaft
¼ ts sukker
ca. ½ ts salt
ca. ½ ts pepper
Innmaten av tomatene, finhakket
Fremgangsmåte:
Skjær toppen av tomatene og hul dem ut. Sett dem opp ned slik at væsken får renne godt ut.
Fres de oppdelte grønnsakene i olje i varm panne. De skal bli møre, men ikke for myke. Rør hele tiden. Ta innmaten av tomatene i til slutt. Smak til med salt og pepper.
Fyll den ferdige ratatouillen over i de uthulte tomatene. Strø over ost og gratiner i ovn 4-5 minutter ved 180oC til tomatene får en gylden farge. De fylte tomatene serveres som en egen rett med fersk gjærbakst til.
Oppskrift: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker