NRK Meny
Normal

Frokost saltere enn peanøtter

Hvis du spiser en porsjon Kellogs Special K til frokost, får du i deg mer salt enn å spise samme porsjon med salte peanøtter.

Frokostblanding
Foto: Scanpix / SCANPIX

Ifølge Matvaretabellen  inneholder Kellogs Special K 2 gram salt og Corn Flakes 2,1 gram salt per 100 gram vare.

Samme mengde salte peanøtter inneholder til sammenligning 1,3 gram salt.

 

salt

 

 

- Blir lurt

- Hvis du tror det er sunt å spise cornflakes til frokost blir du litt lurt når det er så mye salt i produktene, sier seniorforsker ved Fødevaredirektoratet Lone Banke Rasmussen til DR.dk .

Og frokostblandinger som hevder å inneholde mye fiber og ha et lavt sukkerinnhold, er oftere saltere enn andre frokostblandinger, skriver 24timer.dk .

Syk av salt

Nylig ble det kjent at de som kutter saltforbruket sitt til 5 gram om dagen, har 25 prosent mindre sjanse for å utvikle hjerte- og karsykdommer de neste 10 til 15 årene.

 For mye salt kan føre til høyt blodtrykk, som igjen kan være med på å fremkalle hjerteinfarkt og slag.

LES OGSÅ: - Kutt saltet og bli frisk

   

 

 

 

 

 

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.