Fra vannbøfler til aviser

Da han var seks år gammel, flyttet han med far fra India til Norge. Romeo Gill trivdes bedre som bøffelgjeter enn avisbud.

Romeo Gill
Foto: Finn StŒle Felberg

Som liten gutt i Punjab, India, gikk han med glede ut på beite med familiens vannbøfler. Da han kom til Norge visste han ikke hva ullsokker var, og frøs seg gjennom ruta med morgenaviser. Romeo Gill debuterer i oktober med romanen Harjeet, som handler om en familie som reiste fra India – til Norge.

Romeo Gill
Foto: Finn StŒle Felberg

- Dette er ingen selvbiografi, sier forfatteren. Mye av det som står i boka har han allikevel opplevd selv.

Romeos far reiste til Norge i 1971. Fem år seinere døde bestefar, som hadde status som familiens overhode. Far kom hjem fra Norge for å hente Romeo, hans søster og hans bror.

Fra å ha bidratt til familiens selvhushold ved å gjete bøfler, fikk Romeo Gill i oppgave å tjene inn mest mulig penger på kortest mulig tid. Far hadde som mål å reise tilbake til Punjab som en velholden mann. Slik ble det aldri.

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)