NRK Meny
Normal

Fortsatt ledige billetter til Syden

Er det spådd drittvær der du bor, finnes det billige alternativer for å komme seg unna. Det er flest ledige reiser til Tyrkia og Bulgaria.

Kinali island

Tyrkia er det fremdeles en del ledig reiser til. Her fra stranden på Kinali island ved Istanbul.

Foto: Colourbox

Noen få tusenlapper er det du må ut med hvis du vil unngå en regnfull sommer.

Vil du bli i Norge og satse på at sola dukker opp, kan du leie feriehus eller hytter her.


Les også: Hvor blir det av sommeren?

Rett over tusenlappen

Sousse, Tunisia

En av strendene i Sousse i Tunisia.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Restplass.no lokker med «Syden for 1300 kroner».

Men skal du få tak i en reise til den prisen, må du vente til neste måned.

Fra 18. til 21. august kommer du deg til Tyrkia både fra Bergen, Oslo, Stavanger og Ålesund for den prisen. Reisen er uspesifisert til Sydkysten av Tyrkia.

Venter du til lørdag 20. august, får du en uke i Sousse i Tunisia på Soussana Hotel til 1490 kroner fra Gardermoen.

Sjekk flere spesifiserte og uspesifiserte reiser fra Restplass her.

Les også: Firestjerners feriekupp

Avreise denne uken

GOLDEN SANDS EN BULGARIE

Mange av restplassene er til Bulgaria. Her fra en av strendene ved Golden Sands.

Foto: Fabien Dubessay / Colourbox
Monika Nordgård

- Det finnes en og annen ledig plass til andre populære reisemål som Kypros og Kreta, men de forsvinner fort, sier Monika Nordgård fra Star Tour.

Foto: Barbro Steinde / Star Tour
Helen Begby

- Fra flyplasser som Rygge, Molde og Kristiansund er det helt fullt, sier Helen Begby fra Apollo.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Vil du bort fra det kalde nord nå med én gang, finnes det mange spesifiserte alternativer til rundt 4000 kroner.

Både Tyrkia og Bulgaria har reiser på én eller to uker til 3995, både fra Haugesund, Oslo, Bergen og Trondheim, med avreise 6., 7. eller 8. juli.

Sjekk alle reisene her.

Nettsiden Solfaktor har også ledige turer denne uken til rundt 4000 kroner, til både Tyrkia og Hellas. Sjekk alle reisene deres her.

Les også: «Alle» vil ha luksus i ferien

Tyrkia og Bulgaria

Ving har ledige turer både i juli og august. Prisen for en uke med uspesifisert reise er fra 2445 til Tyrkia, Hellas, Bulgaria og Spania.

- Det er fortsatt mulig å bestille en tur gjennom Star Tour, men de billettene de har igjen går raskt unna, sier Monika Nordgård, markedssjef i Star Tour til NRK.no.

Det er Tyrkia og Bulgaria vi har ledige reiser til nå, og det er fordi vi satte inn ekstra kapasitet der tidligere i sesongen.

- Det er mye etterspørsel i år, og derfor så vi tidlig et behov for å øke kapasiteten enkelte steder, som Tyrkia og Bulgaria, legger Nordgård til.

Prisene starter på 2998 for en ukes uspesifisert, eller 3598 for en spesifisert reise.

Vanskelig for familier

Det går fremdeles an å få en reise de nærmeste dagene, men da kan du nok ikke være så veldig kresen på hvor du vil, sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo til NRK.no.

Hun tok en oppregning i går, og kom frem til at de neste to ukene er det totalt 1000 reiser fra hele Norge hvorav 300 av dem er fra Oslo.

- Der det er mange fly i uken er det større sjanse, som Kreta, Bulgaria og Kroatia. Det er vanskeligere for en stor familie enn et par å finne en reise de neste ukene, legger hun til.

Fra flyplasser som Rygge, Molde og Kristiansund er det helt fullt, men fra Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger finnes det noen reiser med Apollo.

- Det kan være en idé å kontakte et reisebyrå som ha oversikt over alt som finnes. Det kan være lettere enn å lete selv på nettet fordi det ofte er to plasser her og der og vanskelig å få oversikt, anbefaler Begby.

Reiser du fra Gardermoen er prisene fra 4839 for én uke og 4498 for to uker.

Les også: Ikke bli snytt for luksus

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.