NRK Meny
Normal

Mitt tre

Har du et tre du kjenner spesielt godt? Et tre med en flott historie? Eller kanskje du vet om et tjukt tre?

Den gamle ærverdige furua på Ringebufjellet.
Foto: Per Ervik

OPPDATERING: Fristen for å sende inn til «Mitt tre» har gått ut. Mange flotte bidrag kom inn. Søndag 16. desember kåres vinnerne i Naturens verden på NRK P1!

Har du tatt bilder av andre naturopplevelser? Send din naturopplevelse til NRK Natur !

 

Mål, knips, skriv!

Dra til skogs og se hva du finner! Denne gangen teller både størrelsen, utseendet og personligheten.

Har du et tre du gjerne setter deg under når verden blir grå og trist? Eller en kjempetre i marka du aldri blir lei av å beundre? Vet du om et tre med en flott historie? Eller om et veldig tykt tre?

Finn ditt favoritt-tre og send oss vitale mål, bilder og gjerne en historie knyttet til treet!

Du konkurrerer i tre klasser: 

  • Det tykkeste treet
  • Den beste fortellingen
  • Det beste bildet

16 treslag er invitert med i konkurransen. Se hvilke trær, hvordan du kjenner dem igjen og hvor i landet de trives best!

For hvert tre skal det oppgis omkrets på treet 1,3 m over bakken. Sammen med dette målet skal det sendes inn et bilde av treet og gjerne en fortelling knyttet til treet. Det kan være en egen hendelse eller et sagn som er knyttet til treet.

Send oss ditt tre!

Hele landet

Det er også viktig at det gis en god beskrivelse av stedet der det enkelte tre står, gjerne med kartreferanse. I en beskrivelse er det viktig å oppgi høyde over havet og helningsretning på voksestedet.

Konkurransen er et samarbeid mellom NRK Natur, Det norske Skogselskap og Norsk Genressurssenter. Det kåres en vinnere for  beste bildet, beste fortellingen og totalt det tjukkeste treet.

Se Ut i naturen-programmet Tusenårstreet - en liten verden på rot  i nett-tv!

Tre
Foto: NRK

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.