NRK Meny
Normal

Mitt tre

Har du et tre du kjenner spesielt godt? Et tre med en flott historie? Eller kanskje du vet om et tjukt tre?

Den gamle ærverdige furua på Ringebufjellet.
Foto: Per Ervik

OPPDATERING: Fristen for å sende inn til «Mitt tre» har gått ut. Mange flotte bidrag kom inn. Søndag 16. desember kåres vinnerne i Naturens verden på NRK P1!

Har du tatt bilder av andre naturopplevelser? Send din naturopplevelse til NRK Natur !

 

Mål, knips, skriv!

Dra til skogs og se hva du finner! Denne gangen teller både størrelsen, utseendet og personligheten.

Har du et tre du gjerne setter deg under når verden blir grå og trist? Eller en kjempetre i marka du aldri blir lei av å beundre? Vet du om et tre med en flott historie? Eller om et veldig tykt tre?

Finn ditt favoritt-tre og send oss vitale mål, bilder og gjerne en historie knyttet til treet!

Du konkurrerer i tre klasser: 

  • Det tykkeste treet
  • Den beste fortellingen
  • Det beste bildet

16 treslag er invitert med i konkurransen. Se hvilke trær, hvordan du kjenner dem igjen og hvor i landet de trives best!

For hvert tre skal det oppgis omkrets på treet 1,3 m over bakken. Sammen med dette målet skal det sendes inn et bilde av treet og gjerne en fortelling knyttet til treet. Det kan være en egen hendelse eller et sagn som er knyttet til treet.

Send oss ditt tre!

Hele landet

Det er også viktig at det gis en god beskrivelse av stedet der det enkelte tre står, gjerne med kartreferanse. I en beskrivelse er det viktig å oppgi høyde over havet og helningsretning på voksestedet.

Konkurransen er et samarbeid mellom NRK Natur, Det norske Skogselskap og Norsk Genressurssenter. Det kåres en vinnere for  beste bildet, beste fortellingen og totalt det tjukkeste treet.

Se Ut i naturen-programmet Tusenårstreet - en liten verden på rot  i nett-tv!

Tre
Foto: NRK

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.