NRK Meny
Normal

Forspill er oppskrytt

Det er ikke kosen som gir kvinner orgasme, viser ny studie.

Sex
Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Les også:

Rådet til menn som vil gi sine kvinner orgasme, har i lang tid vært å legge innsats i forspillet. Hvis kvinnen er "godt oppvarmet", skal det være lettere å nå klimaks.

Men nå viser en studie utført ved Universitetet i Praha at lengden på forspillet ikke gir utslag på orgasme-statistikken. Tvert imot er det lengden på samleiet som øker kvinnens sjanse til å få orgasme, skriver kk.no .

- Skift fokus!

2360 kvinner i ulike aldre deltok i den tsjekkiske studien. Mens studien pågikk, rapporterte de lengde på forspill, lengde på samleie og hvorvidt de hadde fått orgasme eller ikke.

Svarene viser at det er under samleiet kvinner trenger tid for å oppnå maksimal nytelse, ikke under oppvarmingen. Forskerne betegner resultatene som så robuste at sexrådgivere bør skifte fokus.

Studien er publisert i Journal of Sexual Medicine.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.