Flere klager på Securitas Direct

Folk trodde alarmselgerne var fra borettslaget eller kommunen, og slapp dem innenfor døra. Nå må Securitas Direct svare for seg.

Alarmskilt i vinduage

Securitas Direct må svare for markedsføringsmetodene sine.

Foto: Securitas Direct

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Etter flere klager på Securitas Directs markedsføring, ber nå Forbrukerombudet alarmselskapet om å se nærmere på rutinene.

Blant annet klager en borettslagsformann på at selgere fra selskapet har utgitt seg for å komme på vegne av styret, og slik fått komme inn i leilighetene.

En huseier NRK.no har snakket med, forteller at selgerne kom på døra og tilbød seg å sjekke røykvarsleren gratis. Hun syntes det virket så merkelig at hun ikke slapp selgerne inn.

Forbrukerombudet ser alvorlig på fremgangsmåten.

Endrer rutinene

Cecilie Knudsen

- Vi beklager at selgerne har blitt misforstått, sier Cecilie Knudsen i Securitas Direct.

Foto: Securitas Direct

Presseansvarlig Cecilie Knudsen i Securitas Direct beklager at selgerne har fremstått slik at det var til å misforstå.

- Vi har strammet inn internt, blant annet retningslinjene for hva selgerne skal si når de presenterer seg, sier hun til NRK.no.

- Hva nøyaktig er det dere har endret på?

- Tidligere hadde vi fokus på at de skulle tilby seg å sjekke røykvarslerne. Vi har sett at dette har ført til at noen har trodd vi kom fra en offentlig etat. Derfor har vi endret på dette, forteller hun.

- Nå er fokuset at selgerne skal fortelle at de kommer fra Securitas Direct og at de er der for å informere om vårt tilbud, sier Knudsen.

Hun presiserer at selskapet mener selgerne også tidligere har fortalt hvor de kom fra, men at dette har virket utydelig for noen.

Skal være tydelige

Markedsføringsloven er tydelig på at alt dørsalg tydelig skal fremstå som markedsføring.

Selgere skal være spesielt varsomme når de oppsøker folk hjemme, og helt fra starten gjøre det tydelig hva de kommer for.

Forbukerombudet mener Securitas Direct har brutt Markedsføringsloven dersom klagene medfører riktighet.

- Vi bryter ikke Markedsføringsloven. Våre selgere har fortalt hvor de kommer fra, men beklageligvis har noen misforstått. Det skal ikke skje, og det er vi heller ikke tjent med, sier Cecilie Knudsen.

- Mobilt enkelttilfelle

Forbrukerombudet har også mottatt klager på markedsføring til en mobiltelefon som ikke har gitt samtykke til dette.

Ifølge Securitas Direct er dette et enkelttilfelle som skyldes at en kunde har skiftet telefonnummer uten å opplyse om dette.

Personen som har overtatt nummeret flere år senere har så mottatt tilbud til sin telefon uten å ha et kundeforhold til Securitas Direct.

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)