Fjernet 3 kilos svulst fra baby

En 14 måneder gammel baby reddet livet da ti leger fjernet en svulst som sto for en tredjedel av kroppsvekten.

Svulst fjernet fra baby
Foto: Wellington Hospital / Scanpix/AP

Legene på Wellingston Hospital i New Zealand reddet trolig livet til en 14 måneder gammel baby fra Øst-Timor da de fjernet svulsten på over tre kilo (7,3 pund).

Den godartede svulsten utgjorde bortimot en tredjedel av den lille guttens kroppsvekt da den ble fjernet av kirurgene tidligere denne uken.

Gutten veide nesten 11 kilo før operasjonen, svulsten inkludert.

Gutten er forventet å bli utskrevet etter ti dager og skal ikke ha fått varige men etter operasjonen.

– Smiler og leker

– Han ser bra ut, står oppreist inntil sin mor og smiler og leker, sier Bill Day til Associated Press.

Han er representant for den lokale Rotary-klubben som har sponset operasjonen.

Moren, Elisa Da Conceicao, skal også ha vært veldig glad over den vellykkede operasjonen, og så fram til å amme gutten sin igjen.

Svulsten ble først oppdager av en lokal lege i Øst-Timor, men gutten måtte overføres til New Zealand for operasjonen som ble gjort av ikke mindre enn ti leger.

TV og radio

Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Norsk dokumentarserie. I tre månender har de 8 ungdommene hatt samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs, og sammen har de funnet veier for å endre livene sine. Psykolog Peder Kjøs og gruppa trener Trine i å tørre å være seg selv. Malin gjør store fremskritt, og Kira med ME kjenner energien komme litt tilbake. Fredrik kommer frem til en løsning han vil prøve på. (8:8)