En halv sellerirot (125 g) i terninger
3 stk gulrøtter i terninger
En halv purreløk i terninger
2 - 3 stk skorsonerøtter (svartrot) i skiver
Litt olje til steking
1 liter grønnsakbuljong
Foto: Bengt Wilson, Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
300 g rødspettefilet i terninger
2 tomater, skinnfri og i terninger
1 ss basilikum, hakket
1 ss persille, hakket
1 fedd hvitløk, finhakket (kan sløyfes)
Bruk skinnfrie tomater. Fjern stilken på tomatene og hell kokende vann over. Etter et par minutter er det lett å ta av skinnet. Del tomatene i to og fjern steinene.
Fres grønnsakene i en panne i 3 - 5 minutter. Hell på grønnsakbuljong, kok opp og tilsett fisken og tomatterningene.
La suppen trekke videre i 2 - 3 minutter. Tilsett friske urter helt til slutt, og smak til med pepper. Servér med flatbrød.
Oppskrift: Sosial og helsedirektoratet, avdeling for ernæring.