Til 4 personer trenger du:
½ ss olje
ca. 6 stk. potet
500 g torskefilet
1 ts salt
½ ts pepper
½ stk. løk skåret i ringe
400 g hermetiske tomater (1 boks
1 dl fiskekraft
50 g gulrot
50 g knollselleri (sellerirot)
2 stk. tomat i båter
Fremgangsmåte:
Potetene med skal skjæres i tynne skiver og ristes lett i olje. Fisken skjæres enten i biter eller dampes hel på rist i kjele. Salt og pepper drysses over.
Mos tomater, løk og fiskekraft i en kjøkkenmaskin eller med stavmixer. Varmes opp. Skjær grønnsakene i fine strimler og rist dem i olje. Tilsett tomatbåter og smak til med salt og pepper.
Potetskivene, grønnsakene og fisken legges på et serveringsfat. Server tomatsaus ved siden av.
Oppskrift: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker