Finn de billigste flyreisene

Å finne laveste billettpris med fly er ikke helt enkelt. Men med litt tålmodighet er det mye penger å spare når du leter på nettet.

Flyplass
Foto: Colurbox

Forbrukerrapporten har sjekket flyprisene på 24 nettsteder der billetter er til salgs. Prisforskjellene ble nesten tusenlappen for en ukestur til Athen og rundt 1800 kroner for en langweekend til Paris.

Nøyaktig hvor mange nettsteder som til enhver tid tilbyr flybilletter, er det vanskelig å ha full oversikt over. Og hvem av dem som har de billigste billettene kan endre seg fra dag til dag.

Les også:

Bagasje
Foto: Colourbox

Ifølge Forbrukerrapporten er det likevel slik at de samme stedene ofte kommer best ut i denne typen sammenlikninger, uansett hvor og når man skal reise.

Man bør med andre ord ta seg tid til å sjekke priser hos mer enn et par av de mest velkjente og populære nettstedene.

Momondo.com kom best ut i denne pristesten, både til Athen og Paris. Dohop.com og reisbillig.no gjorde det også bra på begge reisemål, mens mrjet.se og kayak.no var blant de dyreste.

Stikkprøvene ble foretatt i juli i år, og gjelder reise i slutten av august (Athen) og slutten av september (Paris).

Slik leter du

Forbrukerrapporten har disse rådene til deg som leter etter den billigste flyreisen:

  • Å kjøpe den aller rimeligste billetten, betyr ikke nødvendigvis at reiseutgiftene blir de laveste. Noen nettsteder tilbyr deg å betale litt ekstra for direktefly. Det kan noen ganger være lønnsomt fordi du sparer tid, og tid kan som kjent bli penger mens du venter under mellomlanding og flybytte.
  • Det kan lønne seg med enkeltbilletter til og fra reisemålet, og eventuelt å kjøpe dem på ulike nettsteder. Og det kan noen ganger være billigere å reise hjem fra en annen flyplass enn den du landet på ved utreise. Sjekk om det finnes andre byer i nærheten av reisemålet som kan presse prisen nedover.
  • Sjansen øker for å finne en god pris hvis du ikke krysser av for spesielle tidspunkt for avreise og ankomst. Må du velge, er det som regel billigst å fly tidlig på morgenen eller sent på kvelden.
  • Torsdag til søndag er ofte billigere enn fredag til mandag når du skal på helgetur.
  • Flyselskapenes hjemmesider har ofte interessante tilbud til noen av sine destinasjoner. Men forøvrig er de gjerne dyrere enn nettstedene som søker opp billigste alternativ via flere selskaper og sammenlikner prisene gjennom søket.
  • Velg såkalt e-ticket hvis det er mulig. Tilbudet kommer opp som et alternativ ved spørsmål om du vil reise billettløst, og er billigere.
  • Sjekk priser hos lokale flyselskaper hvis du skal på langtur. Det kan for eksempel lønne seg ved reiser i Østen eller rundt i USA.
  • Hvis billettprisen oppgis i dollar, pund eller euro er det dagens kurs som gjelder. Husk også at flere flyselskaper og nettreisebyråer legger på avgifter og gebyrer i tillegg til "grunnprisen", slik at den faktiske prisen blir synlig først når du har klikket deg helt fram til betaling.
  • Noen ganger må du selv velge vekk automatiske tillegg som for eksempel avbestillingsgebyr, kundesupport og reiseforsikring. Her kan det være penger å spare!
  • Og ikke minst: det er gjerne rimeligst å reise midt i uka (tirsdag til torsdag). Prøv deg fram med ulike ukedager for å se om prisen endrer seg.


Se hele prissjekken her.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)