Hopp til innhold

Fingerlengde måler suksess

Mannens ringfinger og pekefinger kan avsløre forretningstalent, ifølge forskere fra Cambridge.

Hender
Foto: Ale Ventura / 6PA/MAXPPP

Finansmeglere med lengre ringfinger enn pekefinger tjener mest penger, ifølge en ny engelsk studie. Sammenhengen kan skyldes høyere nivå av testosteron, som man antar at forbedrer evnen til raske avgjørelser.

Det samme forskerteamet meldte i fjor at meglere med ekstra høye nivåer av testosteron om morgenen har økt sjanse for å tjene uvanlig mye penger den dagen.

Kjappere - rikere

44 finansmeglere i London og deres inntjening ble fulgt over halvannet år. Det viste seg da at meglerne med lange ringfingre tjente inn mange ganger så mye som kollegene med kortere ringfingre.

Over 20 måneder tjente de med lange ringfingre 11 ganger så mye som de med de korteste ringfingrene. Det er omtrent det samme utslaget som forskerne fikk da de sammenlignet de mest erfarne med de mest uerfarne.

Forskerne tror at hormonet testosteron, som også kobles til aggresjon og gode idrettsprestasjoner, kan økt konsentrasjonsevnen og bedre ryggmargsrefleksene som skal til for å handle på svært kort varsel.

Kvinner deltok ikke i studien, men man antar at tilsvarende sammenheng gjelder også for dem.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)