Fem tiltalt for Munch-ranet

Oslo statsadvokatembeter har tiltalt fem personer for å ha deltatt i ranet av Munch-museet i 2004. En sjette person er tiltalt for heleri.

Linda Cecilie Gabrielsen
Foto: Lise Åserud, Åserud, Lise

 

Tiltalen lyder på grovt ran som ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe.

Strafferammen for grovt ran er 12 år, men i denne saken forhøyes strafferammen til 17 år fordi påtalemyndigheten mener at bestemmelsen om organisert kriminalitet kommer til anvendelse, opplyser Oslo statsadvokatembeter i en pressemelding mandag.

Bare ta, værsågod!

Edvard Munch

En av de tiltalte er også tiltalt for forsøk på sprengning av en minibank i Bjørkelangen i Aurskog-Høland den 3. juni 2004.

Heleri

En sjette person tiltales for grovt heleri ved at han har hatt befatning med senere oppbevaring av maleriene «Skrik» og «Madonna». Strafferammen for dette forholdet er fengsel i seks år.

Tre personer er varetektsfengslet i saken, og saken er derfor en såkalt fristsak. Det betyr at den skal behandles innen seks uker etter at saken kommer inn til Oslo tingrett. Det antas at hovedforhandling vil bli holdt i midten av februar 2006.

Påtalemyndigheten har bedt om at det settes av fire uker til saken.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.