Hopp til innhold

Fantastisk løksuppe

Denne bør du absolutt prøve i helga!

Deilig løksuppe til fire personer

Løk

Inviter venner på denne deilige løksuppen.

Foto: ScanStockPhoto

  • 1,1 kg løk, skrelt og skåret i tynne skiver
  • en håndfull frisk timian, bare bladene
  • 6 hvitløksbåter, skåret i tynne skiver
  • 1 laurbærblad
  • olivenolje
  • en klatt smør
  • 1,3 liter med kylling- eller grønnsaksbuljong
  • salt og pepper
  • 1 baguette eller ciabatta
  • 115 gram ost 

Stek løken i en stekepanne på svak varme sammen med timian, hvitløk, laurbærblad, olivenolje og smør. Ha lokk på pannen og la det surre i 15 minutter uten at det tar farge. Rør regelmessig.

LES OGSÅ: Derfor bør du spise hvitløk

Fjern så lokket, øk varmen og stek løken gyllenbrun, slik at de får en sødme i smaken. Tilsett buljongen og skru ned varmen. La det småkoke i 20 minutter.

Salte og pepre etter smak, fjern laurbærbladet, øs opp i serveringsboller og plasser bollene på et stekebrett. Riv brødet i store biter og legg på toppen av hver bolle med suppe. Drypp litt olivenolje over og legg så osten på toppen. Gratiner i ovnen til osten er smeltet og brødet har fått litt farge.

God appetitt!

LES OGSÅ: Mmm...mat

LES OGSÅ: Saftig, hjemmelaget burger

LES OGSÅ: Tagliatelle med søt tomatsaus

FÅ PULS-NYHETSBREV GRATIS. TRYKK HER!

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)