NRK Meny
Normal

Få strammere mage på tre uker

Kom du aldri helt i gang med treningen før sommeren? Det er fortsatt ikke for sent å finne strandformen. Her er oppskriften.

Magetrening

Oppskriften som gir en flott mage? Spis ofte og lite, og gjør øvelser som funker.

Foto: Colourbox

Er det mulig å få strammere mage på bare noen få uker? Vi konsulterte ernæringsterapeut og personlig trener Inge Thomas Ravlo ved Studioday i Oslo. For å få smalere midje på kort sikt må du ifølge Ravlo gjøre tre ting:

1. Redusere volumet på magesekken
2. Redusere fettmengden i midjeområdet
3. Få de strukturelle magemusklene til å trekke seg litt innover

LES OGSÅ: Magetrening kan gi orgasme

Her er Ravlos oppskrift for en strammere mage på tre uker:

Slik spiser du

Punkt 1 og 2 over kombineres i det mest effektive du kan gjøre for å gå ned i vekt; nemlig å spise mindre. Ved å redusere størrelsen på måltidene vil midjen trekke seg sammen en god del.

Inge Thomas Ravlo

Inge Thomas Ravlo.

Foto: Studioday

I tre uker gjør du følgende:
Reduser alle måltider med minst 10 prosent.

Du trenger ikke gå sulten av den grunn. Trikset er å ha små og hyppige måltider.

Ikke spis noe etter klokken 19–20 på kvelden, og la gjerne dagens siste måltid være suppe. Tomatsuppe med kylling, thaisuppe med chili og reker er gode alternativer.

Du bør få i deg minst tre måltider mellom frokost og middag, og da lette og enkle måltider som metter. Eksempler er to gulrøtter og ti mandler, salat med kylling, eller suppe.

Unngå gluten og hvetemel- og gjærprodukter, da dette gjerne kan gi noe mer oppblåst mage. Det samme gjelder sukker.

Spis variert, med mange ulike grønnsaker, slik at det bare blir sunt å spise mindre enn vanlig. Tilskudd av tørkede grønnsaker kan være en god idé.

LES OGSÅ: Det er naturlig med litt mage

Slik trener du

Punkt 3 på lista øverst gjennomfører du ved å lære deg å trekke i bekkenet med magemusklene, uten å knipe rumpemusklene. Når dette sitter vil all magetrening hjelpe deg i riktig retning.

– Kutt alkoholinntaket

Cornelis Elander

Cornelis Elander.

Foto: Privat

Norske Cornelis Elander er personlig trener (PT) i Hollywood, og har blant andre trent Justin Timberlake, Jessica Biel og Hilary Swank.

I denne saken på NRK.no sier han at om du vil ned i vekt bør du i tillegg til å trene hardt, også tenke på hva du spiser og drikker.

– Spis sunt men normalt, og kutt ned på alkoholinntaket. Unn deg heller en bit sjokolade av og til, det gjør faktisk mindre skade, opplyser han.

Du bør få i deg et høyere inntak av proteinrik næring, riktige fettsyrer, næringsrike mellommåltider og litt mindre karbohydrater.

– Jeg mener ikke lavkarbodietter med null karbohydrater og masse fett, men mindre av de raske karbohydratene, presiserer han.

LES OGSÅ: Klarer du to uker uten alkohol?

Cornelis Elander synes alkohol er gift for kroppen og ikke noe du bør innta for mye av.

Han foretrekker litt vin fremfor øl eller sprit.

– Hvis du drikker et glass eller to til god mat kan det være lettere å begrense inntaket enn om du begynner på øl. Alkohol bryter ned kroppen, går ut over innsatsviljen og kan ødelegge selve treningsøkten.

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.