Erstatning til Nytt på Nytt

Etter at Canal Digital brukte Nytt på Nytt-gjengen i en reklame uten tillatelse, har partene blitt enige om en kompensasjon.

Nytt på Nytt
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Som FBI tidligere har skrevet om, ble Misbrukt av Canal Digital .

Det var i forbindelse med slukkingen av det analoge bakkenettet i Rogaland at Canal Digital markedsførte sitt tv-tilbud med bildet av Nytt på Nytt.

Verken NRK eller programlederne visste noe om bruken av bildet, som ble sendt som postkort til 35 000 husstander i Rogaland. I tillegg har elektronikkjeden Elprice brukt det samme bildet i et reklameinnstikk med markedsføring av Canal Digitals tv-tilbud.

(Saken fortsetter nedenfor bildet)

Faksimile, Elkjøps magasin

Faksimile: den aktuelle reklamen

Foto: faksimile, Elkjøps magasin

Kompensasjon

Nå er partene kommet til enighet om en kompensasjon for krenkelsene.

– Vi er blitt enige med Canal Digital om at de skal betale en sum til NRK fordi de har brutt loven på to punkter. Det er snakk om brudd på opphavsrettslovens personvernbestemmelser samt en krenkelse av NRKs varemerker, sier NRK-advokat Bjørn Audun Agersborg.

Agersborg er godt fornøyd med måten saken ble løst på.

Fornøyd med utfallet

– NRK forfølger slike lovbrudd. Vi er godt fornøyd med utfallet av saken. Canal Digital beklager, og partene er enige. NRKs forhold til Canal Digital har vært godt, og det vil det forstette å være, sier Agersborg.

– En glipp

– Bildet ble anvendt ved en glipp. Det var aldri meningen å misbruke verken NRK eller Nytt på Nytt-gjengen. Det ble umiddelbart gjort en gjennomgang av våre prosedyrer for å hindre at dette skjer igjen. Vi har alltid hatt et godt samarbeid med NRK, og ser fram til et fortsatt godt forhold, sier Andreas Røkke, markedsdirektør i Canal Digital.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.