NRK Meny
Normal

En øl ble til 100 halvlitere

Regningen for ett glass øl på nattklubben ble 5770 kroner! Hun brukte bankkortet, tastet feil og fikk en kveld hun sent vil glemme.

Dyr øl-regning

Kvelden på byen ble den dyreste noensinne for Junie Bergan.

Foto: NRK

Stadig flere går på byen uten kontanter. Regningen betales med bankkort. En enkel og grei løsning, men gjør du en liten tastefeil kan det bli fryktelig dyrt.

Helt siden besøket på nattklubben i Oslo i november i fjor, har Junie Bergan (20) forgjeves forsøkt å få tilbake pengene sine.

Hun tar aldri med kontanter på barbesøk, men bruker bankkort. Da regningen for bare én øl skulle betales, tastet hun inn pinkoden to ganger i stedet for beløp og kode. Dermed forsvant 5770 kroner fra bankkontoen hennes.

Den store tastetabben skjedde på Club Stereo. Nattklubben er stengt når FBI kommer på besøk. Tidligere daglig leder vil ikke stille til intervju, men sier til NRK at det aldri var aktuelt å tilbakebetale pengene ettersom kunden selv godkjente beløpet.

Det er også svaret Junie Bergan og familien har fått når de har oppsøkt nattklubbledelsen. Derfor har hun anmeldt saken til politiet.

Ingen hjelp fra banken

Junie Bergan forsøkte også å få kortutstederen Nordea til å hjelpe. Men banken sier det er ingenting de kan gjøre. Dette er en sak mellom kunde og brukersted.

Nordea og Dnb NOR er bankene med flest kortkunder i Norge. De har registrert flere liknende saker, men opplyser at brukerstedet nesten alltid betaler tilbake pengene etter en tastetabbe.

Det hjelper lite for Junie Bergan som sitter igjen med regningen på det som tilsvarer nesten 100 halvlitere, til tross for at hun bare skulle ha betalt for én.

Men kortbrukere skal ha pengene tilbake dersom de kan sannsynliggjøre at det er gjort en feil. Det opplyser Forbrukerrådet, som mener det ikke er sannsynlig at en bargjest drikker 100 glass øl på en kveld.

Et godt råd er å betale med kredittkort i stedet for bankkort.

Kredittkjøp

De fleste brukersteder returnerer pengene etter tastetabber. Men ikke alle.

Foto: NRK

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.