Hver dag spiser vi i gjennomsnitt 38 gram sjokolade og annet godteri. Det tilsvarer mengden i en av sjokoladene på bildet.
I løpet av et år har vi gjennomsnittlig fått i oss 13,94 kilo snop, viser ferske tall fra
.- Det er helt fint å spise litt sjokolade innimellom, men når sjokoladeinntaket går på bekostning av bra mat, blir det et problem, sier ernæringsfysiolog ved Olympiatoppen, Heidi Holmlund.
Fokus på helse
Selv om det er mye fokus på helse og kosthold for tiden, er det likevel lite som tyder på at Ola og Kari Nordmann gjør noe med godteriforbruket sitt.
I følge Norske Sjokoladefabrikkers Forening har sukkervareforbruket økt med cirka 1 kilo per innbygger på ti år. Sammenlignet med 1996 er økningen på 7,6 prosent.
- Sjokolade er viktig
- Vi spiser ofte sjokolade eller godteri når vi egentlig trenger et mellommåltid, og vi burde bli flinkere til å ta med oss ei ekstra skive eller en frukt eller grønnsak, sier Holmlund.
- Men en sjokoladebit til kaffen er jeg helt for, sier hun og legger til at sjokolade er veldig viktig for sosialt velvære.