Hopp til innhold

Emmas mobil eksploderte

Emma og Stefan Blom ble tatt på senga da mobilen eksploderte. – Jeg fikk sjokk, sier hun til NRK.no.

Emma Blom ble tatt på senga av sin Samsung mobiltelefon. Tidlig om morgenen onsdag 6. mars tok den fyr og svidde hull i madrassen.

Her svir Emmas mobil hull i madrassen

Emma Bloms Samsung-mobiltelefon skal ha eksplodert i senga hennes.

Emma Blom fikk seg litt av en overraskelse da en Samsung-mobiltelefon svidde hull i madrassen hennes.

Foto: Emma Blom

Emma Blom har blitt nedringt av media etter at hennes mobiltelefon, en Samsung Galaxy SII, skal ha eksplodert på senga for snaut to uker siden.

Det var svenske Aftonbladet som først omtalte saken.

– Tidlig om morgenen, rundt klokka 5, onsdag for snart to uker siden våkna jeg av at min manns telefon ringte, forklarer Emma til NRK.no.

Blom forteller at hun samtidig tok opp sin egen telefon fra gulvet ved siden av senga og sjekka den. Samtidig tok hun den ut av laderen. Etter at hun hadde tatt en titt på telefonen, la hun den fra seg på senga og sovna.

– Den knitra først, og så eksploderte den

Emma Bloms Samsung Galaxy SII, som skal ha eksplodert.

Emma Bloms Samsung Galaxy SII, som skal ha eksplodert.

Foto: Emma Blom

Litt seinere våkna hun av lyder fra mobilen.

– Den knitra først, og så eksploderte den, forteller hun til NRK.no.

Det kan mannen hennes, Stefan Blom, bekrefte.

– Det var et relativt høyt smell, sier han.

Emma Bloms Samsung Galaxy SII, som skal ha eksplodert.

Slik så batteriet ut etter hendelsen som vekket Emma og Stefan.

Foto: Emma Blom

De to forteller at den glødende mobilen svidde seg gjennom dyna og ned i madrassen.

– Jeg løp for å hente vann, men da jeg kom tilbake fikk jeg andre tanker. Jeg tenkte at elektronikk og vann ikke var en bra kombinasjon, og jeg henta derfor en stekespade og et stekebrett, forteller Emma.

Emma forklarer at de fikk lagt telefonen på stekebrettet, som igjen ble lagt på balkongen. Det hele ble filmet av Stefan, noe du kan se i øverst i saken.

Deretter begynte røykvarsleren å ringe på grunn av røyken fra mobiltelefonen.

– Min sønn på 7 år ble skremt av det hele, forteller Emma.

Hun tør ikke tenke på hva som hadde skjedd om ett av de to barna hennes hadde brukt telefonen i det den eksploderte.

Samsung: – Må ha oppstått på en annen måte

Emmas mobil etter hendelsen.

Emmas mobil etter hendelsen.

Foto: Emma Blom

Dagen etter samla Emma og Stefan sammen mobildelene og fotograferte dem. Deretter tok de kontakt med Samsung og fikk etter hvert sendt dem bildene og levert mobilen til service.

To dager etterpå fikk de svar.

– Vi fikk en lang e-post som konkluderte med at det ikke var noe feil med produktet, og at de ikke tok noe ansvar, sier Emma Blom.

Samsung forklarte Blom at hendelsen mente hendelsen måtte ha vært forårsaket av en ekstern varmekilde.

Til NRK.no svarer Samsungs kommunikasjonssjef, Malin Rønnmark, i en e-post:

– Vi har gjennomført en grundig teknisk undersøkelse av den aktuelle mobiltelefonen. Undersøkelsen viser at det ikke finnes noen skader på innsiden av mobiltelefonen eller ved ledningsinngangen. Dette tyder på at ingen overoppheting kan ha oppstått ved lading. Den aktuelle mobiltelefonen fungerer når man setter inn et nytt batteri, som betyr at det ikke har forekommet en kortslutning.

– Vår bedømmelse er derfor at de ytre skadene som vises må ha oppstått på en annen måte. Vi har tilbudt kunden å møte oss for å gå gjennom vår undersøkelse, men det ble avslått, skriver Rønnmark til NRK.no.

Hun understreker at det er viktig å kun bruke originale batterier og ladere.

– Ja, det stemmer at vi avslo det møtet på grunn av at de allerede hadde skrevet på e-post at det jeg fortalte ikke stemte, sier Emma Blom til NRK.no.

Hun forteller også at hun aldri har byttet ut originalbatteriet, og at laderen ikke sto i når mobilen eksploderte. Og grunnen til at det ikke finnes skader på mobilen, er at batteriet hoppet ut av telefonen og falt mellom selve telefonen og bakdelen, noe hun mener kan sees i videoen mannen hennes filmet.

Betaler fremdeles for telefonen

Emmas telefon har bindingstid ut 2013, så hun må fremdeles betale for den.

Hun har nå tenkt å kontakte det svenske svaret på Forbrukerrådet, Konsumentverket, og håper de kan ta saken videre for henne.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)