NRK Meny
Normal

Hagens glade eiere

Cathrine og Trond Gunnar bor i huset i hagen der tv-programmet Grønn glede sendes fra denne sommeren.

Trond og Cathrine
Foto: Agnete Bjelland Tjøm / NRK

Cathrine og Trond Gunnar er glade for å få hjelp til å etablere en hage de kan kose seg i, men...

Hvordan kunne det bli så ille?

Trond Gunnar har bodd i huset i syv år, og forsøkte i starten å få skikk på hagen. Han bodde da alene, og hagearbeidet ble et håpløst prosjekt som han til slutt gav opp. Han valgte isteden å fokusere på bygget som nå er ferdig oppusset.

Cathrine har ikke bodd i huset så lenge, og har heller aldri tenkt på at de har en hage. Den har vært glemt, og fortrengt?

Forventninger til hagen

Trond ønsker seg et sted han kan slappe av, og hvor han kan invitere gjester på en god middag.

Cathrine vil gjerne ha en hage hvor hun kan være. Slippe å dra et annet sted for å være ute. En hage til avslapping og soling.

Slipper ikke unna

Trond er rørlegger, og skal restaurere en gammel vannpost i hagen. I tillegg må de nok svinge litt med malekostene.

Grønn Glede 2009

Kanskje best å utsette grillfesten til senere i sommer!

Foto: Agnete Bjelland Tjøm / NRK

Nett-tv: Hils på hageeierne

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.