Dyrere å se fotball

Svimlende pengesummer gjennomsyrer Fotball-Norge.

Penger
Foto: Sara Johannessen, Johannessen, Sara / Scanpix

Fotballpenger

Penger driver fotballen til nye høyder. Hele tiden. Vi hører stadig om nye rekorder blant spillernes lønninger, og om nye svimlende summer for såkalte TV-rettigheter. De fleste tror at disse tingene har gått hånd i hånd.  Men er du en tribunesliter for ditt hjerteslag, vet du muligens bedre. De påtrykte billettprisene er også under stadige forandringer. De siste tre årene har prisen på tribuneplasser økt med 62 prosent i snitt.

Enorm økning

Fansen til et fotballag regnes som klubbens fundament og sjel. Rører man ved dette, påstår mange, at da er det lite igjen. Klubbene er derfor forsiktige med å støte fansen fra seg, men det kan synes som om de er i gang med det nå. Prisøkningen på fotbalbilletter er seks ganger så stor som prisøkningen på teaterbilletter.

Fotball øker mest

Tallene er innhentet av FBI, og tar for seg perioden fra 2004 til 2007. Resultatet viser en klar fordyring for de fotballinteresserte, spesielt når andre typer kulturaktiviteter brukes som referanse. I samme periode har billetter til de største teatrene i Norge økt med 10%, og den generelle konsumprisindeksen har vært 5,6%.

Fansen betaler

Flere aktører FBI var i kontakt med ønsket å presisere at de var svært forsiktige med å øke sine fans utgifter, men tallenes tale er klar. Tilhengerne må i stadig større grad betale for de eventyrlige overgangssummene og spillernes romslige lønninger.

Flere betaler mer

I tillegg til en svært god økning i snittprisene, kan klubbene i Eliteserien også glede seg over at tilstrømmingen til stadione også har økt i perioden. Med hele 65%. Norges Fotballforbund fastsetter ikke klubbenes priser, men de antar at større etterspørsel fra publikum og dyrere stadioer kan ha noe av skylden for den store økningen.

SYNES DU FOTBALLBILLETTENE ER FOR DYRE?

 

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)