Hopp til innhold

Dette gjør at du kanskje ikke får skattepengene i juni

Enkelte kan mest sannsynlig glemme å få skatteoppgjøret i juni.

Selvangivelsen 2011

Selvangivelsen skal egentlig leveres mandag 30. april. Du kan be om utsettelse, men da kan det hende du får utsatt skatteoppgjør.

Foto: Kim Jansson

Mandag 30. april går fristen ut for å levere selvangivelsen med endringer. Klarer du ikke levere i tide, kan du be om utsettelse.

– Frist for å søke om utsatt levering av selvangivelsen er 30. april. Du kan søke om maks én måneds utsettelse, sier senior kommunikasjonsrådgiver Anette Bjerke i Skattedirektoratet.

Du kan søke om utsettelse gjennom Altinn.no, og du må oppgi grunn til at du ikke kan levere i tide. Ifølge Bjerke skal det ikke mye til å få utsatt levering.

– Det skal ikke være vanskelig å få en kort utsettelse, sier Bjerke til NRK.no

En eventuell utsettelse kommer riktignok ikke uten konsekvenser.

Senere skatteoppgjør

Vær klar over at dersom du får utsatt leveringsfrist, risikerer du å få skatteoppgjør senere enn de fleste andre.

Anette Bjerke

Anette Bjerke, senior kommunikasjonsrådgiver i Skattedirektoratet.

Foto: Skatteetaten

– Utsatt levering vil trolig gi senere skatteoppgjør fordi vi får kortere tid på å behandle selvangivelsen, sier Bjerke.

Venter du store summer igjen på skatten, er sjansene dermed mindre for at du får utbetalingen ved første skatteoppgjør, som er 25. juni.

De som leverer etter første frist er ikke de eneste som trolig får skatteoppgjøret sent. Personer med mange store endringer og vedlegg, kan heller ikke forvente å være først i køen når skatteoppgjøret kommer.

– Har du en komplisert selvangivelse, er det også høyere sannsynlighet for å få skatteoppgjøret senere, sier Bjerke.

Skatteetaten har endret rutinene

Tidligere var det slik at de som ikke fikk skatteoppgjøret i juni, måtte vente til oktober. I år har Skatteetaten endret rutinene.

– De som ikke får skatteoppgjøret i juni, slipper å vente helt til oktober, som tidligere. Nå har vi løpende skatteoppgjør, så selv om du ikke får det i juni, kan det hende du får det i løpet av sommeren, sier Bjerke.

Etter oppgjøret i juni, tar Skattetaten noen ukers «pause», før de begynner å sende ut skatteoppgjør hver uke fra slutten av juli.

– Vi ser at vi blir ferdig med skatteoppgjørene i løpet av sommeren, og i stedet for å sende ut i to bolker, sender vi heller ut i flere omganger. Vi regner med at flere titalls tusen nordmenn vil få skatteoppgjøret i løpet av sommeren, sier Bjerke.

Slik får du skattehjelp

Det er ingen tvil om at mange har spørsmål om selvangivelsen for tiden. Da Skattetetaten stilte til nettmøte her på NRK.no tirsdag, kom det inn flere hundre spørsmål fra leserne.

Har du fortsatt spørsmål om selvangivelsen, har du fortsatt mulighet til å få hjelp. Skatteetaten utvider åpningstidene på telefon frem til innlevering av selvangivelsen, slik at det skal bli litt lettere å få tak i dem.

De neste dagene får du tak i Skatteetaten på telefonnummer 800 80 000 til følgende tider:

  • Til og med 27. april klokken 08.00 til 21.00
  • 28. april klokken 12.00 til 19.00
  • 30. april klokken 08.00 til 24.00

Belag deg riktignok på å ikke komme gjennom med en gang, for det er nok en del flere enn deg som er interessert i skattehjelp nå i siste liten.

Skatteetaten vil også svare på generelle spørsmål på Facebook og Twitter.