Tenåringer som tror at det å kutte frokosten skal hjelpe dem med å holde vekta nede, tar skammelig feil.
En amerikansk studie som har fulgt opp 2000 tenåringer, viser nemlig det motsatte, melder forskning.no.
Spiste mer, veide mindre
De som hoppet over frokosten, veide omkring 2,5 kg mer enn de som spiste på morgenen, har forskere fra University of Minnesota funnet ut.
Og det er til tross for at de som spiste frokost fikk i seg flere kalorier i løpet av en dag.
- Det høres kanskje ut som en motsetning, men de som spiste flest kalorier - gjorde mer for å forbrenne disse. Og det kan skyldes at de som spiste frokost ikke følte seg så sløve, sier forskningsleder Mark Pereira til
.LES OGSÅ:
- Ironisk
Av de som var med i studien, var det spesielt unge kvinner som hoppet over morgenmåltidet.
- De lar være å spise frokost fordi de bekymrer seg for vekten. Men det er ironisk at det er de som ikke bekymrer seg for dette, som klarer å holdet vekten nede, sier forskeren.
LES OGSÅ:
Alt bedre enn ingenting
- Selv om det er sunnest å spise grove korn til frokost, er det mye som tyder på at det tross alt er bedre å spise nesten hva som helst - enn ingenting, sier Pereira.
Klinisk ernæringsfysiolog Kirsti Bjerkan er enig i dette.
- Start dagen med frokost og den skal helst spises innen to timer fra du står opp. Og husk at litt er bedre enn ingenting, sier hun.
LES OGSÅ:
LES OGSÅ: