NRK Meny
Normal

Drømmer om en annen kvinne

Hun har vært gift ned en mann i åtte år. Nå har hun blitt betatt av en kvinne og trenger hjelp til å sortere følelsene.

Kvinner (Illustrasjonsfoto)
Foto: ScanStockPhoto

 

 

 

Spørsmål

Jeg er en voksen dame med to barn som har vært gift med en mann i åtte år. Hvordan kan jeg plutselig bli betatt av en dame? Jeg drømmer om henne om natten og blir nesten bekymra. Jeg merker at jeg ikke har lyst på mannen min, men vi har hatt et heller labert seksualliv de siste årene. Kanskje det er derfor jeg nå har blitt så betatt av denne dama?

Jeg kjenner henne ikke, men ser henne to til tre ganger i uka på et sted vi begge oppholder oss på fritiden. Jeg vet ikke mye om henne, men jeg blir helt mo i knærne når hun av ulike grunner henvender seg til meg. Kan du hjelpe meg med å rydde i hodet mitt?

Margrete svarer

Betenkt (Illustrasjon)
Foto: fritz langmann / http://foto.fritz.st

Hei! Noen ganger opplever vi uforutsette ting i livene våre. Det er ikke uvanlig at man i løpet av livet blir betatt av personer av samme kjønn, selv om man lever eller har levd heterofilt hele livet.

I min parksis har jeg møtt både voksne kvinner og menn som har levd i heterofile forhold i hele sitt liv, og som blir forvirret og redde seg selv, når de kjenner sterke følelser for en av samme kjønn.

Jeg tenker at det er to viktige ting du kan ha nytte av å gjøre. Snakk med mannen din og finn ut hvordan dere har det sammen. Hva du savner hos ham og hva han savner hos deg.

– Det er ikke uvanlig at man i løpet av livet blir betatt av personer av samme kjønn, selv om man har levd heterofilt hele livet.

Margrete Wiede Aasland, Spesialist i sexologisk rådgivning

Sett av tid til å være for dere selv. Hvordan er det nå etter åtte års ekteskap? Gjør opp status, se på hva som førte dere sammen, hvordan dere synes ekteskapet har vært til nå. Hva har skjedd og hvordan ønsker dere at livet skal være nå?

Kanskje kommer du nærmere din mann, kanskje dere på hver deres kant savner nærhet, diskusjoner, det å gjøre ting alene sammen og så videre. Dette er bare noe av det det kan være fint å snakke om.

Jeg tenker også at du kan ha nytte av å se på ditt forhold til den kvinnen du er blitt så betatt av. Hva er det med henne som du blir så opptatt av? Er det forelskelse?

En forelskelse trenger ikke være en trussel i et parforhold.

Det er oftere en trussel om man går inn i et forhold utenfor det etablerte forholdet. Men jeg oppfatter at du kanskje er redd og forvirret fordi du tenker seksuelt om en kvinne, om du kanskje er lesbisk eller bifil?

Det kan godt hende, og det er du den beste til å finne ut av. Man kan også fantasere eller drømme seksuelt om en av sitt eget kjønn og være heterofil. Mennesker er mangfoldige. Man kan ha drømmer og fantasier uten å egentlig ville utføre dem i sitt virkelige liv.

Det kan også hende at denne kvinnen appellerer til noe i deg akkurat nå. Tillat deg selv følelsene og kjenn på dem, ikke fortreng dem, men møt dem og tenk over hva dette betyr for deg. Og hvis du i tilegg blir bedre kjent med henne så finner du det kanskje ut.

Om det blir helt kaos for deg kan du ta kontakt med noen profesjonelle å snakke med. Dette for å få sortert tankene og følelsene dine. Det pleier å hjelpe!

Lykke til!

Hilsen 
Margrete Wiede Aasland
Spesialist i sexologisk rådgivning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.