Doblet levetid på MP3-spillere

Mange MP3-spillere går i stykker etter kort tid. Nå skjerpes kravene til levetid betraktelig.

Hodetelefoner
Foto: Tyler Olson Photography

MP3-spillere har de siste årene blitt allemannseie. Årlig blir det solgt rundt en halv million av de små underholdningsmaskinene her i landet. Etter en fersk avgjørelse i Forbrukertvistutvalget kan du som MP3-bruker nå begynne å forvente mer av den digitale spilleren din.

Altfor kortlivet

MP3-spiller (illustrasjonsbilde)

Reklamasjonstiden på MP3-spillere er nå blitt mye bedre.

Foto: Sinitsyn

Avgjørelsen kommer etter at en kunde var misfornøyd med at MP3-spilleren hans sa takk for seg og sluttet å virke etter to og et halvt år.

Han hadde betalt nær to tusen kroner for spilleren og hadde forventet at den skulle vare lenger.

Da han klagde til butikken fikk han beskjed om at reklamasjonstiden på MP3-spillere var to år og at de ikke kunne hjelpe ham.

Skal vare i fem år

Etter å ha klaget saken inn for Forbrukertvistutvalget har kunden nå fått medhold. Utvalget slår fast at MP3-spillere skal vare vesentlig lenger og ha fem års reklamasjonstid.

Krev ny spiller!

Direktør i Forbrukerrådet Erik Lund-Isaksen mener vedtaket er godt nytt for alle med MP3-spillere. - Avgjørelsen skaper presedens, sier han.

Direktør i Forbrukerrådet Erik Lund Isaksen.

Godt nytt, mener Forbrukerrådets direktør Erik Lund-Isaksen.

Foto: Morten Holm / Scanpix

- Dette betyr at du nå kan gå i butikken og kreve en ny spiller dersom den du har går i stykker før det er gått fem år. Forutsetningen er at problemene skyldes en fabrikasjonsfeil, sier Lund-Isaksen.

Bransjen uenig

For mobiltelefoner ble en tilsvarende fem års reklamasjonstid vedtatt sist høst. Det skjedde etter at saken ble klaget helt til Høyesterett, der det endte med tap for elektronikkbransjen.

Bransjen varsler nå protester også mot MP3-vedtaket.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.