Flere testede barneseter er farlige

Flere barneseter gjorde det så dårlig i testen til Forbrukerrådet at de ikke kan anbefales.

Barnesete

Testens vinnere (fra venstre): Kiddy Guardian Pro 2, Römer Baby-Safe plus SHR, Cybex Solution X2-fix, HTS BeSafe iZi Kid X3 Isofix.

Foto: Montasje / ICRT og Forbrukerrådet

Testens vinner Römer Baby-Safe Plus II SHR

Testens vinner Römer Baby-Safe Plus II SHR.

Foto: Produktbilder ICRT og Forbrukerrådet

Römer Baby-Safe plus SHR, som også selges under merkenavnet Britax, kom best ut (82 poeng) blant 27 babyseter, barneseter og beltestoler som Forbrukerrådet har testet.

Beste beltestol ble Cybex Solution X2-fix (78 poeng) og beste barnesete ble Kiddy Guardian Pro 2 (75 poeng). Dette barnesetet er en framovervendt modell.

For de som ønsker en bakovervendt modell, etter de fleste norske eksperters anbefaling, er det HTS BeSafe iZi Kid X3 Isofix (70 poeng) som kommer best ut.

Beste babykrybbe

Beste babykrybbe ble denne: Bebe Confort Windoo Plus.

Foto: Produktbilder ICRT og Forbrukerrådet

Testen omfatter også en babykrybbe som egner seg for de aller, aller minste. Bebe Confort Wikdoo Plus er den eneste modellen, og får 74 poeng.

Det er International Consumer Research & Testing (ICRT) som gjennomfører testen sammen med den tyske bilistorganisasjonen ADAC. ICRT har 40 europeiske, asiatiske og amerikanske forbrukerorganisasjoner under seg.

Testen er delt i to likevektede deler: Sikkerhet og Brukervennlighet og Ergonomi. I tillegg er det testet for Skadelige stoffer i alle materialer som er i direkte kontakt med barnet.

Årets test avslører at det fortsatt finnes flere farlige seter på markedet.

Tre modeller gjør det så dårlig i sidekollisjonstesten at totalkarakteren blir nedgradert (Graco, Phil & Teds og Brevi). Et sete klarer ikke å bestå frontkollisjonstesten (Casualplay).

Barnesetene er delt i i fem ulike vektgrupper:

  • 0 (0-10 kilo): Babykrybber
  • 0+ (0-13 kilo): Babyseter, tidvis med egen base
  • I (9-18 kilo): Barneseter
  • II (15-25 kilo): Beltestoler
  • III (18-36 kilo): Beltestoler

Forbrukerrådet har gitt en poengsum til hvert sete. Skalaen går fra 0-100. Sjekk hvilke seter som gjør det bra eller dårlig HER.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)