Diskrimineres på internett

De som velger noe annet enn Windows-PC får ikke tilgang til web-tv. - Unødvendig diskriminering, mener Forbrukerrådet.

   

 

Datamaskin
Foto: Apple/Scanpix / Scanpix

-Start er klubben i mitt hjerte. Jeg skulle gjerne ha sett Starts kamper på internett, men det får jeg ikke dessverre, sier Ken Åstrøm.

Etter at Åstrøm fra Kristiansand byttet ut PCen med en Mac har han fått merke hvordan han blir forskjellsbehandlet bare fordi han har valgt en annen datamaskin enn flertallet.

Ken var tidligere abonnent på TV2s nett-tv, men nå får han ikke lenger sett bortekampene til favorittlaget sitt Start.

 

Kun for Pc

TV2 har nemlig valgt en Windows-platform for sin tekniske løsning for web-tv. Og de gjør det dermed problematisk for et par hundre tusen internettbrukere som enten har en Mac- eller en Linux-maskin.

-Vi føler ingen plikt til å lage nettsider for alle tenkelige nettlesere, men fokuserer på de store som har mange brukere, sier Gunnar Stavrum som er administrerende direktør i TV2 Interaktiv.

 

Unødvendig diskriminering

Ifølge Forbrukerrådet er dette unødvendig diskriminering.

- Det bør være fullt mulig å tilby løsninger som fungerer for alle uavhengig av hva slags datamaskin man har kjøpt seg. Vi forventer å kunne ringe hvem vi vil uansett hvilken telefon vi har. Slik bør det også være på internett, sier seniorrådgiver Torgeir Waterhouse i Forbrukerrådet.

 

Kan ikke spille på nettet

Ken er også en av 1,6 millioner nordmenn som har Norsk Tippings spillerkort, men det fungerer heller ikke for Mac. Ken får dermed ikke mulighet til å spille over nett.

-Vi har en ambisjon om å løse dette tidlig neste år, sier Roar Jødahl som er pressetalsmann i Norsk Tipping

 

Lover forandring

Det er tre år siden Forbrukerrådet henstilte Norsk Tipping og Norsk Filminstitutt om å gjøre sine nett-tilbud tilgjengelig for alle internettbrukere. Nå ser det ut til at de blir hørt.

Norsk Filminstitutt lover nå å at deres filmtilbud på nett ikke skal være avhengig av hva slags datamaskin man sitter med.

Les hvordan du kan se web-tv på TV2: Tv2-håp for Ken allikevel?

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.