NRK Meny
Normal

Dette får du for en million kroner

Flere tusen nordmenn eier bolig i Spania. Vurderer du å kjøpe bolig i utlandet? Her ser du hva du får for en million og litt til.

Bolig i Spania

Den spanske solkysten er av mange kalt Norges største hyttegrend. Her ser du boliger i Spania som koster mellom en og to millioner kroner.

Foto: Norsk megling/Spaniamegler1/Costa eiendom

Frode Søreide med eiendomsmeglere fra Bergen

Frode Søreide her sammen med Dag Jonny Johannesen og Sissel Bjørhovde i DNB Eiendom.

Foto: NRK

Over 1,2 millioner nordmenn reiser årlig til Spania på ferie, og 24.000 nordmenn er registrert med egen bolig i landet.

I tirsdagens Solgt-program tar programleder Frode Søreide med seg to norske meglerpar til Spania for å tippe priser på norske feriehus.

– Mange kaller den spanske solkysten for Norges største hyttegrend, sier Søreide.

Bommet med 13 millioner

Megler Dag Jonny Johannesen hos DNB Eiendom i Bergen fryktet på forhånd at han og partneren skulle gå på en smell da de tippet pris på en funkisbolig i Spania. Det endte med en bom på 13 millioner.

– Vi bommet jo så kolossalt, så det var overraskende i etterkant at vi skulle ta så feil. Vi ble bokstavelig talt blendet av solen, sier Johannesen til NRK.no.

For med store prisforskjeller i området og vissheten om at Marbella er et populært sted også for noen av de største Hollywood-stjernene, ble det ikke så lett å komme nær den riktige salgssummen.

– Området var veldig flott, noe som forsterket troen på at dette var et område med høye boligpriser, sier megleren, og legger til:

– Vi tenkte nok litt feil, og tok ikke godt nok hensyn til finansuroen som har preget dette markedet sterkt de siste årene.

Et plaster på såret var at meglerparet i etterkant ble opplyst om at boligen i utgangspunktet var lagt ut for salg til en mye høyere pris.

– Men markedet responderte ikke på dette, så boligen ble derfor solgt for en langt lavere sum, sier Johannesen.

For at du skal kunne sammenligne boligpriser i utlandet med priser på det norske markedet, har vi funnet noen eksempler i Spania som har kostet mellom en og to millioner kroner. Merk at diverse avgifter kommer i tillegg.

Leilighet på Costa del Sol

Sydenleilighet
Foto: Costa Eiendom

Leiligheten ligger i Carvajal med kort vei til stranden. Felles svømmebasseng og hage. 12 minutter til flyplassen i Malaga, og kort avstand til jernbanestasjon og restauranter.

Soverom: 2
Bad: 2
Areal: 77 m²
Pris: 993.479,-

Rekkehus i Ciudad Quesada

Sydenleilighet
Foto: Spaniamegler1

Rekkehus i leilighetskompleks med felles bassenganlegg. Ligger i byen Ciudad Quesada som er en stor by 45 kilometer sør for Alicante. Seks kilometer unna ligger en av Costa Blancas fineste strender i Guardamar.

Soverom: 3
Bad: 2
Boligareal: 101 m²
Pris: 996.708,-

Leilighet i La Zenia

Sydenleilighet
Foto: Spaniamegler1

Ny leilighet med utendørs svømmebasseng og innendørs treningsanlegg. Området ligger syv km fra Torrevieja og 24 kilometer fra nærmeste flyplass i San Javier. Kort avstand til restauranter, golfbaner, shoppingmuligheter og strand.

Soverom: 2
Bad: 2
Boligareal: 65- 75 m²
Pris: 1.010.880,-

Leilighet i La Zenia

Sydenleilighet
Foto: Spaniamegler1

Ny og moderne leilighet med utsikt til Middelhavet. Kort vei til stranden. La Zenia huser en million mennesker innen en radius på ti minutter, så dette er området for deg som liker at det skjer noe. 18 minutter til Alicante flyplass.

Soverom: 2
Bad: 2
Boligareal: 64 m²
Pris: 1.524.377,-

Leilighet i La Duquesa

Sydenleilighet
Foto: Norsk Megling

Utsikt over Middelhavet. Tilgang til felles basseng og stor hage. Ligger nær den gamle kystbyen Sabinillas. Rolig sted med kort vei til strender, golf og shopping 45 minutter fra flyplassen i Malaga.

Soverom: 3
Bad: 2
Boligareal: 107 m²
Pris: 1.574.321,-

Villa med eget basseng

Sydenleilighet
Foto: Norsk Megling

Toetasjes enebolig med solterrasse og delvis innbygget glassterrasse. Boligen ligger i Playa Flamenca som ligger syd for byen Torrevieja på Costa Blanca sør. Nærmeste flyplass ligger 25 minutter unna.

Soverom: 3
Bad: 2
Boligareal: 105 m²
Pris: 1. 968.290,-

  • For ordens skyld er prisene omregnet fra euro til norske kroner – med forbehold om endring i valutakurs.

Solgt ser du tirsdager på NRK 1, klokken 20.15

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.