Honning er ikke bare søtt og godt, men det inneholder også helsebringende stoffer du kan nyte godt av.
3400 år gammel honning
Verdens eldste kjente honning er fra 1400 f.Kr. og befinner seg i to krukker i et jordbruksmuseum i Egypt. Utrolig nok skal honningen fortsatt være i relativ god forfatning.
Gjennom tidens løp har honningen fått mange bruksområder, og for mange har honningen vært det eneste naturlige søtstoffet tilgjengelig. Den gule massen har derfor vært høyt priset og sett på som veldig verdifult.
LES OGSÅ:
Naturlig antibiotikum
Dessuten har honning tradisjonelt vært en viktig ingrediens i medisin, og det nevnes 500 ganger i de 900 legemidlene som ble brukt i oldtidens Egypt.
Kanskje ikke så rart, for honning har vist seg å være et naturlig antibiotikum, som kan brukes både inni og utenpå kroppen.
Søtstoffet lindrer luftveisinfeksjoner, og hvis du blander noen dråper sitronsaft med honning får du et utmerket middel mot sår hals.
Varm melk med honning
Men ikke nok med det, honning har ord på seg for å roe nervene og ha en søvnfremmende effekt. Hvem har vel ikke hørt kjerringrådet om varm melk med honning i som sovemiddel?
Det skal også være bevis for at honning har en desinfiserende virkning på sår. Noen sverger også på at honning lindrer brannsår.
Og i tillegg til å være et godt middel mot løs mage, har den også en avførende effekt. Dessuten bidrar enzymer som finnes i honningen til å fordøye annen mat.
Bytt sukker med honning
Selv om sukker og honning inneholder like mange kalorier, kan det være smart å bytte ut sukker med honning i ny og ne.
For når du spiser honning, får du i deg mange sporstoffer som kroppen trenger - og som ikke finnes i sukker.
Du kan for eksempel erstatte sukker med honning når du lager brød, marinader og kaker.
Men husk, barn under ett år bør ikke få honning, fordi det kan føre til bakterieinfeksjonen botulisme.
LES OGSÅ:
LES OGSÅ: