NRK Meny
Normal

Derfor bør du spise blåbær

Når sommeren er på hell, er skogen full av små, blå fristelser. Det er helse i hvert bær, og kanskje noen ekstra ungdomsdager.

Blåbær
Foto: Tor Beisvåg

Naturlige antioksidanter

Det finnes knapt noen matvarer som er rikere på antioksidanter enn blåbær. De sies å forsinke aldringsprosessen og gjør hjernen klarere.

Effekt av antioksidanter får du best når du spiser dem naturlig, så kom deg ut og plukk! I tillegg finnes det studier som viser at blåbær kan motvirke kreft og senke kolestrolet. Kan man ønske mer?

Blåbærene i skogen er gjennomblå, og setter farge på tunga og klærne, til alle små og store barns fryd. De fleste bærene i butikken er hageblåbær, som bare er blå i skallet og litt mildere på smak. Hvis man er redd for flekker, er de altså redningen.

- Dropp antioksidanter på boks!

Legg ti år til livet ditt

Les også: Derfor bør du spise rødbete

Les også: Derfor bør du spise bringebær

Les også: Derfor bør du spise basilikum

Les også: Derfor bør du spise sitronTV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.