Derfor bør du spise blåbær

Når sommeren er på hell, er skogen full av små, blå fristelser. Det er helse i hvert bær, og kanskje noen ekstra ungdomsdager.

Blåbær
Foto: Tor Beisvåg

Naturlige antioksidanter

Det finnes knapt noen matvarer som er rikere på antioksidanter enn blåbær. De sies å forsinke aldringsprosessen og gjør hjernen klarere.

Effekt av antioksidanter får du best når du spiser dem naturlig, så kom deg ut og plukk! I tillegg finnes det studier som viser at blåbær kan motvirke kreft og senke kolestrolet. Kan man ønske mer?

Blåbærene i skogen er gjennomblå, og setter farge på tunga og klærne, til alle små og store barns fryd. De fleste bærene i butikken er hageblåbær, som bare er blå i skallet og litt mildere på smak. Hvis man er redd for flekker, er de altså redningen.

- Dropp antioksidanter på boks!

Legg ti år til livet ditt

Les også: Derfor bør du spise rødbete

Les også: Derfor bør du spise bringebær

Les også: Derfor bør du spise basilikum

Les også: Derfor bør du spise sitronTV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.