Derfor bør du spise blåbær

Når sommeren er på hell, er skogen full av små, blå fristelser. Det er helse i hvert bær, og kanskje noen ekstra ungdomsdager.

Blåbær
Foto: Tor Beisvåg

Naturlige antioksidanter

Det finnes knapt noen matvarer som er rikere på antioksidanter enn blåbær. De sies å forsinke aldringsprosessen og gjør hjernen klarere.

Effekt av antioksidanter får du best når du spiser dem naturlig, så kom deg ut og plukk! I tillegg finnes det studier som viser at blåbær kan motvirke kreft og senke kolestrolet. Kan man ønske mer?

Blåbærene i skogen er gjennomblå, og setter farge på tunga og klærne, til alle små og store barns fryd. De fleste bærene i butikken er hageblåbær, som bare er blå i skallet og litt mildere på smak. Hvis man er redd for flekker, er de altså redningen.

- Dropp antioksidanter på boks!

Legg ti år til livet ditt

Les også: Derfor bør du spise rødbete

Les også: Derfor bør du spise bringebær

Les også: Derfor bør du spise basilikum

Les også: Derfor bør du spise sitronTV og radio

Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Norsk dokumentarserie. I tre månender har de 8 ungdommene hatt samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs, og sammen har de funnet veier for å endre livene sine. Psykolog Peder Kjøs og gruppa trener Trine i å tørre å være seg selv. Malin gjør store fremskritt, og Kira med ME kjenner energien komme litt tilbake. Fredrik kommer frem til en løsning han vil prøve på. (8:8)