Denne tar bilder FOR deg

Men er den en flink fotograf? FBI har testet Sony sin Party-shot.

Sony Party-shot

Sony Party-shot

Foto: Sony

"Party-shot™ er et helt nytt konsept innen morsom fotografering som tar avslappede og vakkert komponerte bilder av alle i rommet ... inkludert deg."

Slik beskriver Sony sitt nye produkt Party-shot. En dokkingstasjon som man kan plassere et av to kamera til Sony i (kameramodellene Cyber-shot DSC-WX1 og DSC-TX1), slik at den tar bildene for deg.

Men fungerer det like bra som de vil ha det til?

Fem hobbyfotografar ble med FBI på fest for å sjekke produktet.

Vis fram minnene dine - test av digitalrammer

Fikk oppmerksomhet

– Den tok jo så mange bilder av meg at jeg følte det var en blits på meg hele tiden. Hadde det vært et menneske kunne jeg "nå holder det!", sier Kristin Dahlen Rogstad i fotogruppa ved høyskolen i Lillehammer.

Med en gang kameraet ble plassert i dokkingstasjonen og satt på stuebordet fikk den mye oppmerksomhet. Det første testpanelet la merke til var at alle bildene ble undervinklet der den sto.

– Du ser jo at den ikke klarer å ta bra bilder av oss fordi alle flaskene er i veien, fant Heidi Solberg Økland, som er medlem av Studentenes Fotoklubb i Oslo, fort ut.

Dokkingstasjonen ble da plassert på en bunke med bøker for å få den opp i høyden. Da fungerte produktet bedre.

Glemte roboten

Etter at Party-shoten ble startet var det mye snakk om den, og folk ble avbrutt av at det plutselig kom en blits midt i en samtale, men litt utover kvelden tok ikke den lille roboten like mye oppmerksomhet.

I løpet av to timer tok den nesten 400 bilder og batteriet på kamera tok kvelden. Dokkingstasjonen (som bruker vanlige AA-batteri) var fremdeles aktiv.

Fem hobbyfotografer

Testpanelet, Kristin Dahlen Rogstad, Therese Bosrup Karlsen, Heidi Solberg Økland, Anders Skjærseth og Ulrik Fredrik Thyve er alle medlem av Studentenes Fotoklubb i Oslo eller Fotogruppa ved Høyskolen i Lillehammer. Hva mente de om resultatet denne robot-fotografen klarte?

– Jeg er ikke så veldig imponert. Den sa "fine komponerte bilder", det syns jeg ikke den klarer. Den tar store bilder slik at den sørger å få med et menneske. Det var ingen bilder som jeg tenkte at "det var et fint bilde av meg", mener Kristin.

– Det ser jo ut som en etterfest etter en begravelse, mener Ulrik Frdrik Thyve.

SE OGSÅ DISSE TESTENE:

Terningkast

Alle fem kastet terningen og resultatet ble en 3'er.

– Den får en 3'er. Den fungerer jo, men det er jo ingen vits å ha den, mener Anders Skjærseth fra fotogruppa ved høyskolen i Lillehammer.

– Om du har en minimal interesse av å ta bilder så bør du gjøre det selv. Om du er totalt uinteressert i foto, men bare vil ha dokumentasjon av festen, kjør på, avslutter Ulrik.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem?  Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)