NRK Meny
Normal

Denne deo'n virker best

Å lukte svette er nærmest for tabu å regne. Du trenger dermed deodorant, men hvilken skal man velge? Sjekk ut testvinneren her!

Trening
Foto: Radu Razvan

Du og jeg er utstyrt med tre millioner svettekjertler. Det er ikke den rene svetten som lukter, men bakteriene. Og for å unngå lukt, tyr man ofte til en deodorant.

I et laboratorium i Frankrike har  Forbruker-rapporten testet 15 deodoranter, både for damer og menn. Testen viser at det er store ulikheter i effektivitet og pris.

Dette er vektlagt i testeten:

  • Ti personer har prøvd deodorantene for å se om de demper svetteproduksjon og lukt etter bruk fire og åtte timer.
  • Ti personer har prøvd deodorantene for å se om de forårsaker allergi eller hudreaksjoner.
  • Kjemisk analyse, med særlig vekt på helse- og miljøskadelige stoffer, samt om det er et deklarert produkt.

Lukt er altså ikke med, og det er dermed opp til deg selv å velge en lukt du liker.

Denne vant

Vichy Deodorant Anti-transpirant Roll-On

Vichy Homme. Roll-on deodorant Extra-strength ble testvinner.

Foto: Tine Haugfos, Forbruker-rapporten

Vichy Deodorant Anti-transpirant Roll-On for damer er sammenlagt testvinner med 87 poeng av 100 mulige. Den får litt trekk for allergiframkallende parfyme, men ingen av testpersonene reagerte på den.

Vichy Homme. Roll-on deodorant Extra-strength, kom best ut blant deodoranter for menn med 78 poeng av 100 mulige. Den får trekk for innhold av allergifremkallende parfyme, men ingen av testpersonene reagerte på den.

Ingen Axe-effekt

Nederst på lista finner man Sterilan Power Men med 59 poeng. Den kan være problematisk for allergikere og mangler innholdsdeklarasjon.

Axe Dry Click var også blant de dårligste i testen med 69 poeng, men får likevel betegnelsen 'Bra'. Men å komme som nummer 12 av 15 kan vel neppe betegnes som en «Axe-effekt».

Se hvilke andre deodoranter som ble testet her: Forbruker-rapporten

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.