NRK Meny
Normal

De beste mennene er opptatt

Er det noe som gjør en mann attraktiv, så er det at han allerede har kjæreste.

Sjalusi
Foto: Sinar 2

Noen har kanskje mistenkt det lenge: En ny studie viser at single kvinner aller helst går etter menn med kjærester, skriver New Scientist .

184 studenter av begge kjønn deltok i studien ved Oklahoma State University. Deltakerne ble fortalt at de skulle få hjelp av et dataprogram til å finne den perfekte partner.

Alle menn fikk opp samme bilde og alle kvinner fikk opp samme mann, men interesseprofilen var skreddersydd for hver enkelt deltaker, slik at det skulle fremstå som den perfekte make.

Den eneste store forskjellen var at kandidaten ble presentert som singel for halvparten og opptatt for resten.

Single kvinner skilte seg ut

Den gruppen som skilte seg markant ut i studien, var single kvinner.

Når de ble tilbudt en singel mann, oppga bare 59 prosent at de var interessert i et forhold. Når de ble tilbudt en opptatt mann, svarte derimot hele 90 prosent at de var jaktklare.

Mannlige deltakere i studien gjorde liten forskjell på om drømmekvinnen var opptatt eller ikke. Kvinnelige deltakere som hadde kjæreste selv, var generelt lite interessert, men foretrakk single menn.

Godkjent av andre

Resultatene kan tyde på at kvinner oppfatter en opptatt mann som et sikrere valg, mener forskerne Melissa Burkley og Jessica Parker.

I motsetning til single menn, er en opptatt mann testet og funnet god nok av en annen kvinne.

Lignende strategier har vært observert i studier av fugler og fisker, ifølge forskerne.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.