NRK Meny
Normal

Dags tips om såing

Lyst til å så dine egne blomster og grønnsaker? I video over gir Dag Arneson deg gode råd for å komme igang!

Video nsps_upload_2009_4_30_8_43_25_4334.jpg

Det er ikke mye som trengs for å komme i gang med å så, men noe må du skaffe før du setter i gang:

  • Emballasje til å så i: Jordbærkurver e.l. med huller i bunn
  • Så- og kaktusjord
  • Frø
  • Sand
Dag Arneson

Dag Arneson deler sine gartnertips.

Foto: NRK

Det er viktig at jorda ikke er for næringsrik for de små spirene, og det er en enkel løsning å kjøpe en pose med så- og kaktusjord. Det er også mulig å lage sin egen såjord av å blande plantejord, veksttorv og sand. Jorda skal være lett og luftig.

Når frøene er sådd og jorda fuktet må det legges plast over. Det er viktig å holde jorda fuktig. Såbrettene kan godt stå varmt fram til frøene har spiret, men så må de settes kjølig og lyst.

Les og se: Våronn i hagen

Og: Mettes dagbok

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.